Neix la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona

El diumenge 25 d'octubre es presentarà a la sala Foyer del Gran Teatre del Liceu

| 16/10/2015 a les 15:00h

Barcelona tindrà una nova formació simfònica integrada per instrumentistes joves entre 16 i 23 anys: la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB). Dirigida per Carlos Checa, neix com un projecte musical educatiu, social, cultural i de formació musical. 

Carlos Checa. Foto: Arxiu JOSB


Un espai per compartir coneixements, il·lusió, esforç i talent. Aquests són els pilars a partir dels quals s'ha concebut la JOSB, un nou projecte musical que té com a objectiu proporcionar una formació complementària de l’ensenyament musical, mitjançant la pràctica orquestral en un conjunt simfònic a la ciutat de Barcelona, en un marc d’aprenentatge professional d’alt nivell tècnic i artístic.

El director titular de la formació és el barceloní Carlos Checa, amb un llarg recorregut internacional. L'any 2005 va dirigir la City Chamber Orchestra of Hong Kong i quatre anys més tard va debutar al capdavant de la Royal Philharmonic Orchestra al Cadogan Hall de Londres. També és un dels fundadors i director artístic del FIMUC, Festival Internacional de Música Serranía de Cuenca. A més, ha ampliat la formació amb mestres com ara Kurt Masur, Antoni Ros Marbà i George Phelivanian

Checa liderarà un nou projecte engrescador. La JOSB té un equip de professors especialitzats que complementen l'educació musical dels joves intèrprets i està formada per compositors i membres d'orquestres de referència de casa nostra, com ara l'OBC o l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. A més, al llarg de la temporada rebran la visita de prestigioses batutes internacionals com ara Josep Caballé Domènech, director titular de la Colorado Springs Philharmonic als Estats Units i director de la Staatskapelle Halle a Alemanya, el director Veneçolà Joshua Dos Santos i el compositor barceloní Salvador Brotons, actual director titular de la Vancouver Symphony Orchestra i de la Banda Municipal de Barcelona.

La JOSB pren el relleu de l'antiga sala d'assajos de la Banda Municipal de Barcelona, la sala d'actes del Centre Cívic la Sedeta. Pel que fa a la temporada 2015-16, la formació barcelonina oferirà concerts a la ciutat comtal i també arreu del territori. A més, per al seu debut han signat un conveni amb la Universitat de Barcelona per tal d'oferir tres actuacions al paranimf de l'emblemàtic edifici històric de la UB. 

D'estrena al Liceu

El divendres 25 d'octubre a les 18 h tindrà lloc la presentació oficial de la JOSB a la sala Foyer del Gran Teatre del Liceu. Per a l'ocasió, interpretaran l'obertura de La flauta màgica de Mozart, la Simfonia n. 40 en sol menor de Mozart i la Simfonia n. 1 en Do Major de Beethoven.
 
Per al mes de novembre, concretament el dia 16, la formació ha convocat una jornada de noves audicions per tal d'ampliar la plantilla orquestral per a aquesta temporada. Al seu web hi trobareu tota la informació. 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, jove orquestra simfònica de barcelona, JOSB, liceu, carlos checa