Polèmica a l'entorn de Sau

Jordi Folck publica una novel·la titulada 'Boig per tu' on realitat i ficció s'entrellacen

| 29/10/2015 a les 14:10h

Boig per tu (Veus Públiques, 2015) és el títol de la novel·la que ha publicat Jordi Folck, que el dimarts 27 d'octubre va ser entrevistat per Jordi Basté a RAC 1. Durant l'entrevista, l'escriptor va fer afirmacions contundents sobre Carles Sabater i Sau que Pep Sala nega i ha contestat en un comunicat oficial.
 Sau Foto: Arxiu Enderrock

El llibre Boig per tu és una novel·la de suspens psicològic sobre obsessions amoroses entrat en l'últim any de vida de Carles Sabater. Jordi Folck diu que l'ha escrit a partir d'una trentena d'entrevistes a persones properes a l'artista, entre els quals no hi ha Pep Sala. L'autor ho va explicar en una entrevista ahir al programa El Món a Rac 1 de Jordi Basté (aquí podeu escoltar-la sencera). Segons va comentar Folck, que afirma que era amic del cantant de Sau, l'obra conté "70% de realitat i un 30% de ficció". 

Entre les severes afirmacions de Jordi Folck a l'entrevista radiofònica, assegura que Sabater s'estava plantejant deixar la mítica banda de rock català per fer carrera en solitari: "A mi tothom m'ha dit que al Carles li va faltar un cop de puny a la taula per dir 'Sau s'ha acabat'", i també afegeix: "Estava deprimit, volia deixar-ho i no sabia com fer-ho". 

El llibre ha creat polèmica al voltant de la història del grup. Folck no va parlar amb Pep Sala a l'hora d'escriure'l: "El llibre no és una investigació periodística, però les persones que vaig entrevistar abans em van fer uns certs comentaris que em van portar a pensar que el Pep no em diria, no dic pas la veritat, però no em diria el que quatre o cinc persones m'havien dit". Tot i això, l'autor va anunciar: "Assumeixo les responsabilitats, al cap i a la fi és ser el portaveu de diverses persones que coneixien i estimaven el Carles i creuen que s'ha comès una injustícia".
 
 
Responent a aquestes afirmacions, Pep Sala ha emès avui un comunicat conjuntament amb Joan Capdevila que diu:

En primer lloc, volem donar les gràcies per les mostres de suport rebudes després de la tergiversació de fets i situacions que el senyor Jordi Folck va fer el matí del 27 d'octubre del 2015 al programa El Món a Rac1, i al mateix Jordi Basté per donar-nos l'oportunitat de poder expressar-nos.

Qui ens coneix sap que, des de sempre, hem optat per la discreció, però han estat les mateixes mostres de suport les que ens han donat la força i l'enteniment per decidir que, en aquesta ocasió, no ens podem quedar sense manifestar-nos; ja no només per la nostra dignitat, sinó també per respecte a totes les persones que van formar part, d'una manera o una altra, de Sau, a totes aquelles que formen part de Pep Sala i, fins i tot, als mateixos seguidors.

Comptem amb prou testimonis i documentació per, si s'escau, demostrar que el que diu i afirma el senyor Folck no és cert.

En cap moment, ni el propi Folck ni cap persona en nom seu s'ha posat en contacte amb Pep Sala o amb la seva oficina per contrastar les informacions divulgades que fan referència a Pep Sala, Joan Capdevila i Sau.

Amb aquest comunicat, no volem ni tan sols traslladar cap tipus d'opinió envers el llibre "Boig per tu", només desmentir aquests fets i situacions en què el senyor Jordi Folck involucra la persona de Pep Sala, durant l'entrevista que li va fer Jordi Basté.

No farem més declaracions ni es concedirà cap entrevista al respecte, per no donar més magnitud a aquest fet i per no contribuir a convertir en un circ la memòria de Carles Sabater, la dignitat de Pep Sala i el record de Sau.

Dit això, qualsevol altra qüestió es resoldrà de manera interna i, si és necessari, per vies legals.

Signat,

Pep Sala i Joan Capdevila, exmembres de Sau

Arxivat a: Enderrock, jordi folck, sau, boig per tu, polèmica