L'altaveu de la música basca a Barcelona

Jabier Muguruza, Oskorri, Glaukoma, At Versaris o Vendetta actuen a la 18a edició de l'EH Sona

| 01/11/2015 a les 15:00h

El centre cultural Euskal Etxea portarà a la ciutat comtal la varietat i la riquesa estilística de la música que es fa al País Basc fins al 28 de novembre. Enguany se celebra la 18a edició de l'Euskal Herria Sona, una majoria d'edat que el festival celebra amb tres novetats: eixampla les fronteres de la ciutat, programa un concert d'aniversari on actuarà un grup català i crea un circuit alternatiu a les cites musicals.

Foto: Arxiu EH Sona

La tardor de Barcelona torna a acollir les propostes que arriben des del País Basc en una cita que s'allargarà fins al 28 de novembre. Durant el proper mes la música basca i la catalana seguiran establint lligams a partir de quasi una vintena d'activitats programades. 

Com cada any, l’EH Sona reuneix estils i espais per a tots els gustos. D’aquesta manera, proposa concerts com el de comiat a Barcelona de l’històric grup Oskorri que es farà al Tradicionàrius (amb les entrades esgotades) o un d’íntim de Jabier Muguruza (que presentarà disc nou) a l’Euskal Etxea, passant per grans concerts a Razzmatazz (Governors + Larregi) o a l’Apolo (Anari). Completen el cartell els grups Kolpatu, Libe, Joseba B. Lenoir Gang, Korrontzi i Patrol Destroyers.

Enguany l'EH Sona assoleix la 18a edició, i ho celebra afegint algunes activitats a la programació. Sense anar més lluny, el concert d'aniversari acollirà per primer cop un grup català. Així, el grup de rap At Versaris sumarà esforços a l'escenari amb Glaukoma i Vendetta en el que serà el tret de sortida d'una nova aposta pels concerts mixtos. La cita serà el 7 de novembre a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat. Així doncs, enguany no tot passarà a Barcelona. Més enllà d'aquest concert, el certamen arriba també a la sala L'Alternativa de la Bisbal, que acollirà cinc cites musicals.

L'última novetat és la creació de l’AlterEHSona, una iniciativa per fer sonar la música més enllà de les sales de concerts. Xerrades, rutes per la ciutat, un taller de txalaparta, un concert de Munlet i un espai infantil posen la cirereta al pastís al festival.
Arxivat a: Enderrock, vendetta, eh sona, euskal etxea, barcelona, jabier muguruza, glaukoma, at versaris