Aspencat, Mox i Gener guanyadors dels Premis Ovidi

Obrint Pas rep el premi a la trajectòria

| 22/11/2015 a les 22:30h

La desena edició dels Premis Ovidi de la música en valencià han distingit els grups de pop-rock Aspencat, Gener, Zoo, Júlia i Geografies, els artistes folk-rock Mox i Mara Aranda i la cantautora Clara Andrés, a més d'atorgar el premi a la trajectòria a Obrint Pas. La gala s'ha celebrat aquest diumenge al Palau de la Música de València presentada per Amàlia Garrigós i amb la participació d'Eugeni Alemany i Xavi Castillo. 


La 10a edició dels Premis Ovidi ha estat d'allò més especial. L'efemèride de la desena coincideix amb els 20 anys de la mort d'Ovidi Montllor, referent de la música valenciana al qual es dedica la gala any rere any, per tal de mantenir viva la seva memòria. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha clos l'acte demanant perdó pel maltracte que les institucions han dispensat a la música en valencià durant els anys de govern del PP.

Fa deu anys que el Col·lectiu Ovidi Montllor, l'entitat que organitza els Premis, va ocupar el Palau de la Música de València per denunciar l'exclusió per part de les institucions de programar els grups locals. Ara el rumb de les coses ha canviat, gràcies al canvi polític i les reivindicacions del sector. És per això que la gala dels Premis Ovidi arriba com a festa de clausura d'un cicle de concerts gratuïts batejats com La Fera al Palau. La iniciativa ha dut una trentena de músics a actuar al Palau de la Música de València aquest mes de novembre.

La gala de premis ha tingut lloc aquest diumenge 21 de novembre al mateix Palau. Enguany, el jurat, format per Xavier Aliaga, Vicent Xavier Contrí, Josep Vicent Frechina (secretari), Carla Gonzàlez, Eduard Guillot, Juan Manuel Játiva i Joaquim Vilarnau, ha pres en consideració 134 discos, i finalment ha premiat:
 
Millor disc de cançó d'autor
Clara Andrés, Entrelínies (Mésdemil, 2014)
 
Millor disc de folk
Mara Aranda, Mare Vostrum (Picap, 2015)
 
Millor disc de hip hop i electrònica
Zoo, Tempestes vénen del sud (Propaganda pel Fet!, 2014)
 
Millor disc de pop
Gener, El temps del llop (Mésdemil, 2014)
 
Millor disc de rock
Mox, Tuactes i rebomboris (Mésdemil, 2015)
 
Millor maqueta
Geografies, Primer condicional (autoeditat, 2015)
 
Millors arranjaments i producció
Aspencat, Tot és ara (Halley Records, 2015)
 
Millor cançó
"Si el poguera partir (Cançó de batre)", Mox amb Pep Gimeno 'Botifarra'
  
Millor lletra
"Contrallum", Gener
 
Millor disseny
Júlia, Nuvolàstic (Malatesta Records, 2015), amb disseny de Sofía Hernández
 
Millor videoclip
“Música naix de la ràbia”, Aspencat. Produït per Tresdeu Media, amb direcció de Pau Berga

Podeu llegir des d'aquest enllaç l'article de Sonsdelamediterrania.cat, amb especial atenció als guardons relacionats amb folk i noves músiques.
Arxivat a: Enderrock, país valencià, valència, mara aranda, premis ovidi, palau de la música, júlia, mox, geografies, gener, zoo, aspencat, clara andrés