En record de la Batalla de l'Ebre

Diumenge 15 se celebrarà la 2a Jornada de Recuperació de la Memòria Històrica a la Fatarella

| 12/11/2015 a les 15:00h

L'any que es commemora el final de la Batalla de l'Ebre, l'Associació Lo Riu i el col·lectiu d'artistes Brigada Intergeneracional per la Recuperació de la Memòria Històrica organitzen una segona jornada plena d'activitats al voltant d'aquest fet històric aquest diumenge 15 a la Fatarella (la Terra Alta): exposició, visita guiada, xerrades i música en directe. 

Jaume Arnella. Foto: Arxiu Enderrock


El municipi de la Fatarella, a la comarca de la Terra Alta, està en contacte directe amb la Ribera d'Ebre i prop de la vall de l'Ebre. És per això que aquest diumenge 15 de novembre s'abocarà en record a la batalla que va tenir lloc a la zona durant la Guerra Civil Espanyola amb la segona jornada Fem Memòria.  

Un dels actes centrals serà el concert del col·lectiu Brigada Intergernacional. El conjunt d'artistes que en formen part actuaran al Casal de la Vila a les 13 h: Enric Hernàez, Jaume Arnella, Rusó Sala, Sergi DantíDani Caracola, Mestre Pere Godall, Kike Ubieto i Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. També hi participarà l'Agrupació Instrumental de l'Escola Municipal de la Fatarella.  

Abans de l'actuació, al mateix Casal de la vila s'hi presentarà el curtmetratge Fatarella 1938 i tindrà lloc una xerrada sobre el banc de DNA. Al llarg de la línia fortificada del municipi, l'associació Lo Riu ambientarà i recrearà l'espai d'aquells temps. 

Fem Memòria també organitzarà un dinar popular al restaurant Can Rius (Av. Misericòrdia, 79), i a la tarda al local de l'associació Lo Riu es podrà veure una exposició sobre l'última resistència republicana a l'Ebre. 

Aquesta segona jornada coincideix amb el final de la Batalla, i s'ha escollit un dels escenaris més rellevants. La primera jornada va tenir lloc el 27 de juliol passat al Poble Vell de Corbera d'Ebre commemorant l'inici de la Batalla, que va ser el 25 de juliol de 1938. 

En trobareu tota la informació detallada en aquest enllaç
Arxivat a: Enderrock, ebre, batalla de l'ebre, enric hernàez, rusó sala, fem memòria, jaume arnella, la fatarella, brigada intergeneracional