Música de nova creació a l'Auditori

El 21 de novembre continua el cicle Sampler Sèries

| 14/11/2015 a les 07:00h

El cicle Sampler Sèries es va estrenar la temporada passada com la primera programació estable en l'àmbit de música de nova creació a la ciutat de Barcelona. Per a la segona edició s'ha tornat a programar quasi una quinzena d'actuacions, entre les quals destaquen el compositor català Hèctor Parra i el tret de sortida del Sónar 2016.
L'Auditori Foto: Arxiu Enderrock

El 21 de novembre el cicle Sampler Sèries, que s'allargarà fins ben entrada la primavera de 2016, continua amb el segon concert de la seva programació a càrrec de la prestigiosa Neue Vocalsolisten Stuttgart. Els espectacles del cicle tenen lloc a raó d'un al mes, i el 18 de desembre tindrà lloc la primera proposta del compositor Hèctor Parra, resident del cicle. En aquest assalt inicial el català interpretarà a l'Auditori les seves obres per a orquestra de cambra més representatives.

El segon concert, que tindrà lloc el 13 de març de 2016, és una col·laboració entre Parra i el pianista i improvisador Agustí Fernández titulada Frec 2. És la continuació del projecte Frec, estrenat l'any 2013, on els dos posaven al límit les possibilitats musicals del piano expandit. La darrera de les seves intervencions serà el 30 d'abril en companyia de l’Ensemble Recherche, considerat un dels millors ensembles de contemporani de l’actualitat. 

Completen el cartell el free jazz de Peter Evans, Barry Guy i Agustí Fernández (27 de gener), l'Esmuc Ensemble amb Iannis Xenakis i Edgar Varèse (17 de febrer), We Spoke (3 de març), l'espectacle Liquid: Speechles de Raquel García-Tomás i Crossingline (10 d'abril), l'Oslo Simphonietta i Otomo Yoshihide amb Paal Nilssen-Love (21 de maig) i la Moulding Bass Clarinet (3 de juny). A més, l'Auditori i el festival Sónar han col·laborat conjuntament per portar la peça Become Ocean, del compositor nord-americà John Luther Adams, guanyadora del Premi Pulitzer l’any 2014. Amb aquesta proposta el 16 de juny el festival Sónar engegarà l'edició del 2016.
Arxivat a: Enderrock, héctor parra, l'auditori, barcelona, sampler sèries, sónar