La Beauty Farra, un divertimento rock'n'roller

Estrenem una cançó del nou projecte del cantant i guitarrista Carles Mestre

| 02/12/2015 a les 14:59h

Carles Mestre sempre s'ha envoltat de bons músics i amics per defensar la música en directe, ja siguin cançons pròpies o versions. Després de La Sinfónica de Gavá, el cantant i guitarrista presenta composicions personals a La Beauty Farra. El seu primer disc, Taüt (DiscMedi, 2015), sortirà a la venda el proper 10 de desembre i a Enderrock.cat n'avancem una cançó on col·labora Xarim Aresté: "La culpa".
La Beauty Farra. Foto: petazetaphoto.com

El rock'n'roll sempre ha estat el pilar dels projectes de Carles Mestre. El cantant i guitarrista versionava el repertori rumber de los Chichos, Chunguitos o Calis al costat de La Sinfónica de Gavá, amb qui van enregistrar Rumba y delincuencia (DiscMedi, 2007). Ara ha deixat les adaptacions de banda, i es posa al capdavant de La Beauty Farra per presentar Taüt (DiscMedi, 2015). Cançons autobiogràfiques ("Max Ventosa" o "Fill d'un pare") amb un llenguatge propi del rock'n'roll i divertit. 

Al disc hi ha col·laborat Xarim Aresté, i justament es pot sentir la seva guitarra a la cançó que estrenem a Enderrock.cat, "La culpa": "Crèiem que la cançó deixava espai per a una guitarra solista, i de seguida vam pensar en el Xarim perquè és antic membre de La Sinfónica de Gavá, tot i que mai hi va arribar a gravar, i sobretot perquè és un dels millors guitarristes que hi ha al país, sigui quin sigui el país en què estiguis pensant", valora Carles Mestre. 
 

Les dotze cançons que inclou el debut tenen un to àcid i irònic, però no per això s'han de menystenir. Malgrat el títol, "no és un disc fúnebre", assegura Mestre, que afegeix: "No crec que l'humor sigui el contrari de la serietat. La ironia penso que no només no frivolitza el missatge sinó que el reforça. Tots hem viscut un desengany a la vida, però quan algú es pren massa seriosament a si mateix i s'esplaia sense pietat en el seu dolor, el que sol aconseguir és que els coneguts canviïn de vorera en veure'l venir. Tant en la vida real com en l'art prefereixo qui sap expressar-se sense afectació. Prefereixo un Stanley Brinks que un Bon Iver, per dir-te alguna cosa". 

En aquesta nova aventura, La Beauty Farra està formada per Juan A. Guerra al baix i Sebastià Bonet a la bateria. Taüt sortirà a la venda el dijous 10 de desembre, i el presentaran en directe a la sala [2] de l'Apolo de Barcelona (21 h) el dimarts dia 15. 
Arxivat a: Enderrock, la beauty farra, carles mestre, xarim aresté, la sinfónica de gavá, taüt, la culpa, cançó, estrena