8 finals de gira que no et pots perdre

Els grups catalans que tanquen gira aquest desembre

| 04/12/2015 a les 07:00h

S'acaba l'any i alguns artistes aprofiten per programar les seves darreres dates en directe. Alguns per marcar nous inicis musicals per al 2016, altres per abandonar definitivament les seves respectives formacions. Sigui com sigui, no queden gaires oportunitats per veure grups com Oques Grasses, Mishima o Bongo Botrako en les seves gires actuals. Us presentem vuit grups que s'acomiadaran dels escenaris les properes setmanes.
David Carabén. Foto: Xavier Mercadé

Sidonie
Dissabte 12 de desembre (sala Razzmatazz, Barcelona)
La gira més llarga i exitosa del trio de Barcelona arriba al final a la seva ciutat. La història d'amor asincrònic entre Sierra y Canadá (Sony Music, 2014) que Sidonie relatava al seu vuitè àlbum d'estudi continuarà fora dels escenaris després d'aquesta data. Caldrà veure si els seus propers treballs tornen al rock que els caracteritzava a l'inici o si abracen la música electrònica dels anys vuitanta que va inspirar el seu darrer disc.

Oques Grasses
Dissabte 12 de desembre (sala La Mirona, Salt)
Des que va sortir Digue-n'hi com vulguis (Chesapik, 2014), el segon treball discogràfic dels osonencs Oques Grasses, el grup quasi no ha tingut ni un cap de setmana lliure de concerts. Les dates definitives per veure'ls en aquesta gira seran el dia 12 de desembre a La Mirona de Sant (Girona) i el 30 de desembre a Tavernes de la Valldigna, dins el programa del Festivern. Després el grup ja ha anunciat que marxarà a la lluna durant cinc mesos i tornarà amb un nou disc al maig, del qual encara se sap molt poca cosa. Atenció però als dies previs al concert, ja que revelaran algunes cançons noves.


Joan Dausà
27 i 28 de desembre (Palau de la Música, Barcelona)

"La festa final" del músic de Sant Feliu de Llobregat serà per partida doble en el marc del Festival del Mil·lenni. Joan Dausà tanca etapa vital, la que va engegar l'abril del 2014 amb la publicació del segon disc d'estudi, On seràs demà? (Cameo). Tot i que Dausà ha anunciat una aturada indefinida el 2016, pròximament se'l podrà escoltar en algunes de les cançons que formen part de la banda sonora de la pel·lícula Barcelona nit d'hivern, del director Dani de la Orden, que s'estrenarà el 4 de desembre.

Joana Serrat
Divendres 18 de desembre (Teatre L'Atlàntida, Vic)
Joana Serrat tancarà gira amb convidats (CarlaNúria Graham i Partido, entre altres). La seva ciutat natal servirà per acomiadar el reeixit segon treball, Dear Great Canyon (El Segell del Primavera, 2014), que va sortir fa poc més d'un any. La cantautora vigatana va per feina i a final de febrer ja presentarà Cross the Verge (El Segell del Primavera, 2016), un nou disc enregistrat com l’anterior a Montreal (el Canadà), novament amb Howard Bilerman als comandaments i Gavin Gardiner (The Wooden Sky) a la guitarra. 

Ítaca Band
Divendres 18 de desembre (sala Salamandra, l'Hospitalet de Llobregat)
Encara un altre grup s'acomiada el mateix dia que SerratÍtaca Band ho faran a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat. El grup de Montcada i Reixac acomiada els concerts de presentació del seu tercer àlbum, Temerario (Propaganda pel Fet!, 2015), un disc contundent, que busca l’essència i on totes les cançons giren a l’entorn de la temeritat, de perdre la por de viure.

La Bundu Band
Dissabte 12 de desembre (Espai Jove La Fontana, Barcelona)
Set anys recorrent la geografia catalana i part de l'europea en són prou per a La Bundu Band, que penja els instruments de manera definitiva. El concert de comiat estarà ple de sorpreses i s'oferirà alguns obsequis als espectadors. A més, hi haurà una llarga llista de convidats: el raper XENTO i Chalart58 telonejaran la banda, i al concert hi col·laboraran La Sra. TomasaIn*DignaGato-el-Qiman, Àlex (Inadaptats i Eina), Mc. Lex i diversos grallers.



Bongo Botrako
Diverses dates (Reus, Barcelona i Tarragona)
Després de vuit anys cavalcant amb el mestissatge arreu, Bongo Botrako han decidit plegar veles. Es tracta d'una aturada indefinida, però abans han programat els darrers concerts a Reus (12 de desembre), Barcelona (16 de desembre) i una traca final a Tarragona (el 26 de desembre), la seva ciutat d'origen, que ja fa temps que va penjar el cartell d'entrades exhaurides. Seran les últimes oportunitats per veure en directe els ideòlegs del 'punk parranda'.

Mishima
Dimarts 29 de desembre (sala Apolo, Barcelona)
El grup liderat per David Carabén protagonitzarà un dels darrers concerts de l'any. L'ànsia que cura (Warner Music / The Rest Is Silence, 2014) ha estat el disc amb el qual la banda ha celebrat els quinze anys als escenaris, un exercici de pop enèrgic i optimista que han passejat en directe durant més d'un any. Abans de la cita barcelonina també es podrà veure el quintet en concert el 19 de desembre a la sala Zero de Tarragona.
Arxivat a: Enderrock