Literatura, vi i cançons al Born

'Sold out' per al concert d'aquest dijous al Born de Cançons de Xavi Sarrià i Feliu Ventura

| 02/12/2015 a les 12:20h

Entrades exhaurides per a la presentació de l'espectacle conjunt de Xavi Sarrià (Obrint Pas) i Feliu Ventura al Born Centre Cultural de Barcelona. Un viatge sentimental per les cançons d'una generació referenciades als llibres dels dos autors: Totes les cançons parlen de tu (Sembra Llibres, 2014) de Sarrià i Com un record d'infantesa (Sembra Llibres, 2015) de Ventura

Xavi Sarrià i Feliu Ventura. Foto: Xepo W. S.

Xavi Sarrià i Feliu Ventura s'han endinsat en el món de la literatura i junts han teixit un espectacle on també tenen cabuda les cançons, la matèria primera que els ha dut arreu del territori i els ha fet créixer com a creadors culturals.

Aquest dijous 3 de desembre actuaran al cicle Born de Cançons, i ja s'han exhaurit les entrades. Es tracta d'un concert on tindran cabuda la música, la literatura i, com cada vegada, dues propostes vinícoles, concretament de la DO Alella (vi Pansa Blanca del celler Alta Alella) i la DO Tarragona (vi Blanc Seducció del celler Adernats). 


'Blanc Seducció' del celler Adernats. Foto: Arxiu Emovins

El concert serà d'allò més especial, perquè l'emblemàtic espai barceloní té un gran simbolisme històric, però també personal, en el cas de Xavi Sarrià: "La meua àvia venia verdures al Mercat del Born quan encara funcionava i hi tinc una vinculació sentimental, al marge del que significa per a la història de la ciutat de Barcelona. Com que l'espectacle no ha estat pensat per a fer una gran gira, sinó per a sentir-nos a gust tocant junts i per a llevar-me a mi el mono dels escenaris [riu], em fa una il·lusió especial tocar a llocs tan emblemàtics", valora l'excantant d'Obrint Pas (aquí podeu llegir l'entrevista). 

Sarrià i Ventura són dos músics que parlen de revolució des de la intel·lectualitat: transgressió, cançons amb missatge de protesta, i per tant reivindicacions. Si ho hem de traslladar al món vinícola, es traduiria en vins potents, però també tranquils, com les seves reflexions. És per això que per a aquesta actuació, Incavi i Emovins han escollit reivindicar des de la dolçor i la contudència amb els cellers Alta Alella i Adernats.
 

'Pansa Blanca' d'Alta Alella. Foto: Arxiu Emovins

A través d'aquests vins s'evocarà a la dolçaina, instrument de la cultura popular del País Valencià que s'havia intentat arraconar i que els moviments de recuperació cultural dels anys seixanta i setanta reivindiquen. En la tasca que va emprendre Obrint Pas, la presència de la dolçaina atorgava una personalitat a la seva música que els diferenciava. És una eina dolça, d'aquí ve el seu nom, però alhora viva i penetrant.

Pel que fa als vins, també són d'entrades dolcenques: parlen de fruites, flors, herba fresca, i recorden amb un punt salí la Mediterrània. A més, tenen persistència, aquella tan necessària per no oblidar.
Arxivat a: Enderrock, born de cançons, xavi sarrià, feliu ventura, vi, barcelona, born centre cultural