Enderrock, guardonat per l'OCB

L'Obra Cultural Balear reconeix la revista als Premis 31 de Desembre 2015

| 11/12/2015 a les 15:00h

Des del 1987 l'Obra Cultural Balear atorga els Premis 31 de Desembre a persones o col·lectius per la seva tasca de difusió i defensa de la llengua i la cultura d'identitat pròpia. Entre els vuit premiats, el jurat reconeix tres entitats de l'àmbit musical: el grup Taverners, l'Orfeó l'Harpa d'Inca i la revista Enderrock

Foto: Xavier Mercadé

El jurat dels Premis 31 de Desembre 2015 de l'Obra Cultural Balear ha atorgat a la revista Enderrock el Premi Gabriel Alomar, destinat a "reconèixer i promoure els estudis, les actuacions i les aportacions en qualsevol àmbit que, atenent el conjunt dels Països Catalans, hagi permès expressar amb tota normalitat la catalanitat de les Illes Balears, i hagi contribuït a conèixer, difondre i respectar aquesta realitat". El guardó ha tingut en compte la voluntat d'Enderrock de "donar a conèixer artistes de tot l’àmbit lingüístic i d’arribar a tots els territoris catalanoparlants". A més, també ha valorat l'impuls dels Premis Enderrock i el concurs Sona 9, dedicat a desobrir nous valors musicals de l'escena emergent. 

L'OCB també ha premiat el grup Taverners per la tasca de recuperar cançons populars de les Illes Balears i apropar-la al públic més jove (Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel); l'Orfeó l'Harpa d'Inca (Premi Emili Darder); la Comissió Cívica del Tricentenari 1715-2015 (Premi Francesc de Borja Moll); el professor, escriptor i activista cultural Gabriel Barceló i Bover (Premi Josep Maria Llompart); el projecte Fabricantes de Bunyola (Premi Bartomeu Oliver); el llibre I si passa, què ens passa?, editat per l'Ed. Arrela (Premi Miquel dels Sants Oliver), i el filòleg Jaume Fuster i Alzina (Premi Aina Moll i Marquès). 

La gala de lliurament tindrà lloc el 27 de desembre al Teatre Principal de Palma, amb el nom La Nit de la Cultura. 
Arxivat a: Enderrock, premis 31 de desembre 2015, revista, obra cultural balear, corporatiu