10 cançons amb noms de noi

"Jean-Luc", "Martí", "Ramon" o "Sebastià", protagonistes de lletres de cançons

| 28/12/2015 a les 15:00h

La mítica cançó de N'Gai N'Gai "Pol petit" segur que va inspirar alguns pares i mares de final del segle XX per batejar així el nounat. Els nois són protagonistes de cançons (i les noies també), i n'hem recollit deu de grups com Bars, Ai Ai Ai, Toti Soler, Els Amics de les Arts, Pantaleó o Els Pets
 
1) "Jean-Luc"
Qui hauria dit a Godard que el seu nom seria tan corejat: Els Amics de les Arts són els responsables d'aquesta popularitat del cineasta francès.

2) "Martí"

Fa pocs mesos que Pantaleó ha debutat amb Reina Victòria (Petits Miracles, 2015), i la cançó "Martí" és un dels petits tresors amb nom de noi que s'hi amaguen. 

3) "Manolo"

Uns iniciàtics Gossos publicaven l'any 1993 una cançó de nom "Manolo".

4) "Macari"

Sisa en la seva nit de Sant Joan van fer popular "Macari", un retrat musical de tot un personatge.

5)"Ramon"

A ritme de rock'n'roll, Bars van dedicar a en Ramon una de les cançons del seu primer disc, Bars (DiscMedi, 1989). De què vas, Ramon?

6) "Manel, Manel"
Ai Ai Ai i el seu ritme rumber van escollir el nom de Manel, l'amic del poble, per cantar-li.

7) "Ovidi"
Havia de ser Toti Soler, company incondicional d'Ovidi Montllor, qui compongués una cançó titulada en homenatge al seu amic.

8) "Sebastià"
Una altra de les perles del disc Bon dia (DiscMedi, 1997), del trio de Constantí, tenia nom de noi: "Sebastià".

9) "Johnny, Jim o Jack"
Després d'una nit intensa, a Big Mamma no li quedava clar el nom del seu acompanyant. Una cançó que va enregistrar amb Víctor Uris i Amadeu Casas.

10) "Pol petit"
La mítica cançó de N'Gai N'Gai s'ha convertit en els anys en una imprescindible dels cançoners catalans.

Aquestes cançons amb nom propi protagonitzades per noms masculins, a més d'una selecció de les protagonitzades per noms de noia, formen aquesta llista de Spotify de cançons amb nom propi que hem creat per a l'ocasió:

 
Arxivat a: Enderrock