S'abaixa el teló

Standstill, Bongo Botrako, High Times, entre els grups que s'han acomiadat el 2015

| 26/12/2015 a les 07:00h

7 grups dels Països Catalans han dit adéu dels escenaris enguany: Standstill, Bongo Botrako, La Bundu Band, Rosa-Luxemburg, High Times, Okey Ok i Los Barrankillos. A enderrock.cat fem un petit homenatge a aquestes bandes fent balanç de la seva trajectòria, discos i videoclips.

Standstill
7 discos, 4 espectacles i més de 500 concerts sumen la trajectòria de Standstill. Els barcelonins han aturat la maquinària del grup, tot i que segueixen en el món de la música en altres projectes, com és el cas del cantant, Enric Montefusco, que cultiva la seva carrera en solitari. 



Bongo Botrako 
Els tarragonins s'aturen temporalment, potser per sempre o potser no, el temps ho dirà, tal com expliquen en aquest comunicat. La banda de 'punk parranda' es va popularitzar per la cançó "Todos los días sale el sol", rebatejada pel públic com 'la cançó del 'hipirón'. L'any 2013 van rebre el Premi Enderrock per votació popular a millor artista en altres llengües. El grup ha decidit acomiadar-se amb una gira de sis últims concerts, que clourà a la seva ciutat natal, Tarragona, aquest 26 de desembre. 



La Bundu Band
Guerrer rebel (Quimera Records, 2010), Cat samurai (Kasba Music, 2011) i Sembrant beats, recollint revolució (Kasba's News Beats, 2014) són els tres discos que han defensat La Bundu Band arreu dels Països Catalans i part d'Europa. El 4 de juny van anunciar que plegaven a través de les xarxes socials amb un comunicat contundent on explicaven: "Ens hem quedat estancats en un punt de no retorn. I per què no dir-ho, d’esgotament físic i anímic". 
 


Rosa-Luxemburg
A final de novembre Rosa-Luxemburg van anunciar que es desactivaven. Nascuda l'any 2004, la banda de rock barcelonina va participar al Sona 9 dos anys més tard, i aquest 2015 havien publicat la cinquena referència, un disc de culte més electrònic titulat Teoria dels conjunts (Zeppo Records, 2015).
 



High Times
L'ska i els ritmes jamaicans de High Times no tornaran a sonar en directe. Els graciencs s'acomiaden 15 anys després d'haver impulsar un projecte viu per on han passat diversos artistes i que actualment tenia set components. Amb tres discos sota el braç, la darrera referència és Fins que surti el sol (Kasba Music, 2014), i de fet aquest estiu havien publicat un videoclip de la cançó "Fa calor".



Okey Ok
Després de cinc anys i dos discos, els barcelonins han anunciat una aturada indefinida. Un dels guitarristes del grup, Marc Ricós, va marxar del projecte, i la resta de la banda ha decidit plegar veles durant una temporada. Enguany havien publicat Karma (DiscMedi), una remesa de cançons rockeres més madurades que es diferencien de l'iniciàtic Trencant el gel (DiscMedi, 2012). Aquí podeu llegir el comunicat oficial que van publicar a les xarxes socials. 



Los Barrankillos
La banda de música urbana i mestissatge de Santa Coloma de Gramenet va néixer l'any 2006. El febrer passat van publicar el tercer disc, Animal (LBAM, 2015), i a EDR 58 en vam estrenar tres cançons. Aquest estiu el grup va anunciar a través de les xarxes socials que plegava (podeu llegir el comuncat aquí). El 6 de setembre van actuar per última vegada a les Festes Alternatives del seu municipi. El bateria Joni Fuentes ha engegat un projecte en solitari. 
Arxivat a: Enderrock, okey ok, llista, high times, rosa-luxemburg, bongo botrako, la bundu band, standstill, los barrankillos