El nou videoclip de Trau

Els santboians presenten el seu imaginari surrealista a "Blau, net i clar"

| 23/12/2015 a les 15:00h

Els guanyadors del Sona 9 2014 han escollit "Blau, net i clar", la cançó on col·labora Lluís Gavaldà (Els Pets), per al seu primer videoclip. El grup apareix perdut en una muntanya buscant alguna cosa a tot color.
Trau. Foto: Juan Miguel Morales

L'imaginari de Trau és surrealista, premissa a partir de la qual Júlia Quintana ha portat al terreny audiovisual la cançó "Blau, net i clar": "Hem volgut representar la recerca de la melodia, que és quelcom intangible i màgic, per això es traslladen a un indret aïllat i d'aspecte 'lunar'. Allà van trobant parts del capgròs, que és com l'alter ego del grup, i així la melodia és dins seu realment, perquè el capgròs és Trau, i la 'màgia' va per dins", valora la directora del clip. 

Pel que fa a la tècnica 'technicolor' és més aviat una aclucada d'ull a l'estètica més vintage, seguint el disseny de la portada del disc i les imatges del grup. Quintana, que s'ha encarregat de tot plegat, puntualitza: "He mogut les proporcions de canals d'RGB per apropar els colors a les primeres pel·lícules fetes a color. Si t'hi fixes, els colors queden més plans, se separa bastant el fons del subjecte i això dóna un efecte més surrealista a les imatges". Per a treballar a fons el color, Quintana ha treballat al costat de Clàudia Barberà a la direcció de fotografia. 

 
El primer disc de Trau, Déu vos guard (DiscMedi, 2015), conté un seguit de cançons pop-rock psicodèliques que han publicat un any després de guanyar el Premi Sona 9 2014. La cançó del seu primer clip, on col·labora Lluís Gavaldà (Els Pets), pot recordar el pop de Byrds, Big Star o Teenage Fanclub, tal com explicava la banda a la guia d'escolta quan van ser portada de l'EDR 97.

El pop sixtie d'uns referents
És innegable que Trau són uns grans amants del pop seixanter i el posen de nou en valor. Però a banda de les seves cançons, el grup també versiona els mestres: The Beatles. L'Auditori de Barcelona proposa un concert familiar i participatiu el proper 27 de desembre, Vine a cantar The Beatles... amb Trau!, on la banda farà de base musical per a tots els nens i nenes que vulguin cantar les cançons dels fab four. Després d'assajar al llarg de la tarda, els pares i mares podran gaudir de l'experiment en un concert final unes hores més tard del taller. 
Arxivat a: Enderrock, lluís gavaldà, videoclip, trau, sona 9