Vila-seca es queda sense la FiM

No hi haurà una nova edició de la Fira de Música al Carrer

| 14/01/2016 a les 17:45h

No hi haurà 17a edició de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca (FiM). Més d'una quarantena de músics emergents actuaven en aquesta mostra professional que omplia els carrers de música i cultura. Era una cita marcada per un cartell pensat per a programadors però també per al públic tastaolletes de les novetats de cada temporada. 

The Mamzelles a la FIM. Foto: Arxiu Enderrock


Segons ha pogut saber Enderrock, enguany no hi haurà Fira. El Patronat de Turisme de Vila-seca n'ha pres la decisió. Enderrock s'ha posat en contacte amb l'organisme municipal, que encara no ha fet declaracions ni ha publicat cap comunicat oficial sobre el tema.

L'any passat l'empresa Crearum Produccions, amb Pep Vergé al capdavant, va agafar el relleu de l'anterior director artístic, Kike Bela, de la Fundació Societat i Cultura (FUSIC), empresa que havia impulsat la cita durant 15 edicions. 

Fundador de la FiM i gerent de FUSIC, Víctor Cucurull, valora l'impuls de les 15 primeres edicions de la mostra: "Nosaltres vam concloure l'etapa de la FiM l'any passat quan l'Ajuntament va decidir que volia fer una cosa diferent, perquè hi havia una manca de pressupost i volia estudiar altres opcions. Nosaltres vam dir que no, perquè fins a la data havíem fet una fira professional, orientada a donar un espai per a les propostes emergents. Concretament l'últim any que hi vam treballar (el 2014) s'hi van apuntar 897 grups. Amb un procés rigorós de convocatòria, escoltàvem i escollíem les propostes de més interès, anticipant-nos així a les noves tendències de la música, el que havia de venir. Molts grups que han passat per la FiM eren desconeguts en el seu moment i ara són músics de referència".

La FiM posava en valor un cartell protagonitzat per bandes novelles i joves promeses musicals, un aparador per a programadors del sector musical i melòmans que volguessin descobrir els nous valors de la música catalana. A la darrera edició hi van desfilar Gemma Humet, Xeic!, Caïm Riba, Pepet i Marieta i Enric Verdaguer, entre altres. La Fira també era un escenari del Sona 9, i cada any hi actuava el guanyador de l'edició anterior. Així, l'any passat van formar part de la que va ser l'última edició de la mostra Trau, guanyadors del Sona 9 2014. 
Arxivat a: Enderrock, festivals, vila-seca, fim