Comença l'any Granados

José Menor interpreta les 'Goyescas' a Lleida, ciutat natal del compositor

| 28/01/2016 a les 10:12h

El 24 de març es compliran 100 anys de la dramàtica mort d'Enric Granados. Aquest 28 de gener, a la seva ciutat natal, arrenca oficialment l'Any Granados amb un concert en què el pianista José Menor interpretarà a l'Auditori Enric Granados de Lleida l'obra més cèlebre del compositor: la suite Goyescas.

El pianista José Menor

A més de servir per inaugurar l'Any Granados, el concert també suposarà la primera actuació de José Menor com a pianista resident dels Anys Granados 16/17 a l'Auditori Enric Granados de Lleida. La residència consistirà en tres o quatre recitals de piano sol (el de Goyescas serà el primer), dos de cambra on també s'inclourà piano sol, i un concert amb orquestra.
 
A cada recital hi haurà una de les obres més importants de Granados, en combinació amb altres de menys tocades o conegudes, sempre al voltant d'un tema o concepte. Per aquest motiu al primer recital el tema és Goyescas, la suite per a piano emblemàtica del compositor, que també va conèixer un èxit esclatant a Nova York en la seva posterior versió operística.

José Menor interpretarà la suite principal (que és l'obra més important de Granados, "Els Majos enamorats"), amb altres obres independents menors, relacionades amb el concepte de Goyescas però que no solen tocar-se en concert comunament. Algunes són assajos de la suite i tenen temes que apareixen a la suite principal, i altres són números de l'òpera Goyescas, com "Intermezzo" o "El Pelele".


El pelele, cartró per a tapís de Goya que inspira la primera escena de Goyescas
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, José Menor, Lledia, Enric Granados, Goyescas