Tres salts visuals de Roigé

Estrenem tres nous clips del vallesà que corresponen al seu primer disc, 'Paracaigudes'

| 28/01/2016 a les 15:00h

El vallesà Roigé, guanyador del premi per votació del Concurs Sons de la Mediterrània, presentarà el seu primer disc, Paracaigudes (RHRN, 2015), aquest dissabte 30 de gener al C.A.T de Barcelona en el marc del festival Tradicionàrius. Per anar fent boca, a Enderrock.cat estrenem tres lyric vídeos que acompanyen de manera visual tres cançons: "Mans", el poema musicat "Los nadies" i "A curta distància".

Roigé. Foto: Arxiu de l'artista

El músic Roger Canals s'amaga rere Roigé, un projecte personal de músiques del món que defensa jazz, folk i bossa nova al debut Paracaigudes (RHRN, 2016). A Enderrock.cat avancem tres salts visuals, i el mateix artista n'explica els detalls. 

"Mans" (amb Joan Dausà): "És una oda a la paternitat vista com un fill que ja és pare i centrada en la poètica de les mans. Recordo les mans del meu pare que semblaven de gegant, camps infinits on perdia les meves a dins. El meu pare era camioner, i és per això que el lyric vídeo és un detall d'unes mans conduint on a sobre hi juguen unes mans de nen. De fet, són les meves i les del meu fill, i així, per mi, simbòlicament, tancava el cercle". 



"Los Nadies": "És un contundent poema sobre l'exclusió social i l'oblit. Va ser publicat el 1989 a Libro de los abrazos i suposadament Eduardo Galeano hi reflectia tot el pensament crític sobre l'opressió del sistema capitalista i del saqueig de l'Amèrica del Nord a tota l'Amèrica Llatina. Tot i que aquest text es circumscrivia a la dècada dels noranta, té una rigorosa actualitat, sobretot després de conèixer les noves taxes de riquesa i desigualtat actuals que es van publicar la setmana passada, on es perpetua aquest ordre mundial, i que es concentra en totes les crisis de la immigració que veiem als mitjans". 

 
"A curta distància": "És una controvèrsia musical sobre el món tecnificat i absorbit per la vida cibernètica, en contraposició a la connexió més profunda, fecunda i essencial, el tacte i la curta distància". 

Arxivat a: Enderrock, roigé, roger canals, jazz, folk, bossa nova, concurs sons, tradicionàrius