La versió XXL de La Pegatina

Els de Montcada i Reixac preparen un nou espectacle amb 14 músics a l'escenari

| 03/02/2016 a les 10:05h

El septet rumber vallesà ha obert el mes de febrer amb una notícia de grans dimensions: el grup dobla el nombre de músics a l'escenari amb una formació grandiloqüent que han batejat amb el nom La Gran Pegatina. És la seva versió ampliada que sortirà de gira mundial. 

Tots els integrants de La Gran Pegatina. Foto: Arxiu LGP

Es tracta d’un format especial per a la banda catalana que segurament més ha triomfat internacionalment: han decidit afegir a la formació habitual set músics convidats per presentar un espectacle XXL amb les seves cançons més populars. És moment de fer balanç del seu darrer disc, Revulsiu (Warner, 2015), i tornar a posar la mirada a la carretera per saludar el projecte més ambiciós del grup de Montcada i Reixac.

Tindran set músics més a la batalla: el madrileny resident a Costa Rica MC Pipo Ti, que cantarà,
el violinista Víctor Guadiana (El Sombrero del Abuelo), el videojòquei francès Thibault Chenard, que mesclarà imatges i clips en directe, el saxonofista i productor de l'espectacle Ignacio Villamor ‘Tuli’, el guitarrista Miquel Florensa (Möndo Loco), la vocalista Maribel ‘La Canija’ (D'Callaos) i el trombonista Marcos Crespo (No Reply).

Els músics convidats vindran la segona setmana de març a Catalunya i gravaran amb Marc Parrot una cançó per presentar un senzill promocional de La Gran Pegatina. Després se centraran a treballar el directe des de la tercera setmana de març fins a l’última d’abril, d’acord amb el calendari de treball. El resultat serà un espectacle exhaustiu, preparat i produït amb el segell habitual de la formació rumbera.

El repertori del concert el formaran els grans èxits de La Pegatina, però hi haurà sorpreses: “Les cançons més populars no sonaran com la gent les coneix, i a més farem algunes concessions amb la tria. Hi haurà instruments que no han sonat mai en un directe, com un violí. El que mola és que no només és un concert amb músics convidats, sinó tota una gira sencera. A més, a cada actuació aniran canviant elements, per fer el millor directe possible”, explica el cantant Adrià Salas. El nou format requerirà 21 persones en moviment per a cada concert, amb dues furgonetes i un cotxe que es mouran directament des de Madrid com a punt de partida. 

L'estrena tindrà lloc al festival Viña Rock, i tenen previst realitzar uns 60 concerts en 5 mesos. El directe quedarà enregistrat amb un concert al Palacio de los Deportes de Madrid, que intentaran fer coincidir perquè sigui el número mil dels dotze anys de trajectòria de La Pegatina. “La idea és publicar un disc en directe del concert, un cop ja haguem rodat l’espectacle durant dos mesos i mig”, valora el cantant. Per acabar l’any, el grup reemprendrà l’activitat a partir de l’octubre amb una gira de sales per Europa, i durant els mesos de novembre i desembre tornaran a l’Amèrica del Sud, a Mèxic, Xile i l’Argentina. 

Els concerts que ja tenen confirmats són: Viña Rock a Villarobledo (29 d'abril), Tàrrega (14 de maig), Festival Les Arts s'en Mêlent a Les Landes Genusson, França (28 de maig), Holanda (29 de maig), Catalunya (23 de juny), França (25 de juny), Holanda (29 de juny), Canet Rock (2 de juliol), Weekend Beach Festival a Torre del Mar, Màlaga (8 de juliol), Granirock a Quintana de la Serena, Badajoz (9 de juliol), Galícia (5 d'agost), Arenal Sound a Burriana, Castelló (7 d'agost), Medusa Sunbeach Festival a Cullera, País Valencià (13 d'agost), Rabolagartija Festival a Villena, País Valencià (20 d'agost), Festival Gigante a Guadalajara (2 de setembre) i La Riviera a Madrid (14 i 15 d'octubre). 
Arxivat a: Enderrock, la gran pegatina