Núria Graham, d'estrena al Curtcircuit

'In the Cave' és el nou EP de la vigatana

| 06/02/2016 a les 07:00h

El 12 de febrer Núria Graham inaugurarà un nou Curtcircuit a la sala Apolo de Barcelona. El repertori constarà de les cançons del seu primer disc, Bird Eyes (El Segell del Primavera, 2015), que la crítica dels Premis Enderrock 2016 ha considerat Millor disc en llengua no catalana, però també de quatre noves cançons que formen l'EP titulat In the Cave (El Segell del Primavera, 2016). 

Núria Graham. Foto: Alba Yruela i Pablo Luna


En una entrevista sobre el guardó dels Premis Enderrock 2016 de la crítica a l'#EDR103, Núria Graham ja deixava clar que el seu primer disc, Bird Eyes (El Segell del Primavera, 2015), era només l'inici d'una prolífica carrera musical. També explicava que es cansa de pressa de les cançons, i potser és per això que com a compositora no para quieta i amplia constantment el repertori. 

Als que l'hagin seguit de prop en directe ja els seran familiars les cançons del nou EP In the Cave (El Segell del Primavera), perquè són temes que ja havia tocat als concerts abans d'entrar a l'estudi: "L'hem enregistrat perquè si no sembla que no en quedi constància", valora la vigatana. El programa Sona 9 d'iCat.cat les va estrenar fa uns dies (aquí les podeu escoltar).

En general, totes les cançons de Núria Graham han agafat contundència a l'escenari, i així és com ho han plasmat al nou treball: "M'interessava fer una cosa més fosca i trallera", puntualitza. L'han acompanyat els seus músics habituals, Jordi Casadesús (baixos, guitarres i teclats) i Aleix Bou (bateria, teclats i sàmplers). L'enregistrament s'ha dut a terme al seu local d'assaig, mentre que la mescla s'ha realitzat a Montreal Studio (Navarra) de Hans Krüger, que "hi ha aportat molta marca". 

La Jazz Cava de Vic és un dels locals més estimats tant pels músics com pels melòmans osonencs, i en aquest nou disc hi té un paper rellevant com a font d'inspiració: "Alguns dels temes expliquen coses que han passat allà", valora. A més, la portada de l'EP s'ha fet a la sala. 

In the Cave conté quatre cançons: tres temes propis ("Collage", "I'll Be There" i "Miànigues") i una versió de "Toxic" de Britney Spears: "Jo mai n'havia estat fan, però sempre havia format part de la meva vida. Tinc la cançó al mòbil i la puc escoltar, sempre havia pensat fer-ne una versió i l'he portada al meu terreny". És l'única versió que fa, i assegura, riallera: "Si n'he de fer una i és de la Britney, sí". 

El concert del proper 12 de febrer serà la inauguració del cicle Curtcircuit, i la vigatana compartirà escenari amb els també osonencs Germà Aire. De fet, el bateria del grup va ser el seu professor. 
Arxivat a: Enderrock, germà aire, in the cave, ep, núria graham, curtcircuit, indie, premis enderrock