Aspencat: "Aquesta cançó és la punta de llança del disc"

"Música naix de la ràbia", millor cançó de pop-rock i millor clip pel vot popular dels Premis Enderrock

| 22/02/2016 a les 06:59h

El darrer disc d'AspencatTot és ara (Halley Records, 2015), va arribar de la mà del clip de la cançó que obre el disc, "Música naix de la ràbia". Premiats pel vot popular dels Premis Enderrock 2016 a millor cançó de pop-rock i millor videoclip, parlem amb el cantant Kiko Tur sobre els versos guardonats.
Aspencat. Foto: Xepo W.S.

Com valoreu el doble reconeixement del públic als Premis Enderrock?

Molt positivament! Va ser la primera cançó que vam posar a les xarxes, la punta de llança del disc. És un reconeixement al treball, perquè en certa manera va obrir el camí. Vam apostar per aquesta cançó a l'hora de presentar un nou videoclip abans del llançament de l'àlbum. 

"Música naix de la ràbia" és la cançó que obre el disc i que detalla la vostra llista de referents.

Tant en la lletra com en la música és un recull de tota l'experiència acumulada de tots aquests anys. Pel que fa a la lletra parlem de referents i del que ens empeny a escriure, de la denúncia, les desigualtats... i musicalment també té una clau de volta més que incorpora l'orquestració i distorsions. És una mica la senya d'identitat del nou disc, Tot és ara, a diferència dels anteriors treballs, on sí que trobàvem el pes de l'electrònica. Aquí hem fet un pas més i hi ha la representació de les cordes i la distorsió que s'hi incorpora amb molta força.

Quina és la reacció del públic als directes quan toqueu aquest tema?
És la cançó amb què obrim els concerts, i és significatiu que el videoclip també siga aquesta. Realment per a nosaltres és bonic, perquè li hem donat molta importància i la gent també l'ha reconegut. Al segon concert de presentació a les Festes de la Mercè va ser increïble, des del minut u que va sonar la introducció, la gent es va tornar boja... Estem contents perquè hi ha un paral·lelisme en el reconeixement que hem donat nosaltres a la cançó i el reconeixement de la gent, és la quadratura del cercle.

Des del punt de vista visual com us vau plantejar el videoclip?

Logísticament parlant, necessitàvem un espai molt gran. Teníem entre 40 i 50 músics, però tot i ser complicat va sortir bé. Nosaltres estàvem vivint la força, quan érem allà gravant el terra de la nau tremolava... i crec que eixa força està ahí, una mica patent. A més, amb la realització i la signatura de Tresdeu Mèdia ha quedat un clip molt rodó.


Arxivat a: Enderrock, premis enderrock 2016, aspencat