Entre Vivaldi i 'Quartett'

El Liceu presenta la temporada 2016-17

| 24/02/2016 a les 15:49h

Aquest 24 de febrer s'ha donat a conèixer la temporada 2016-17 al Gran Teatre del Liceu. Amb representacions que van des de recuperacions barroques amb Jordi Savall fins a òperes del segle XXI amb Àlex Ollé, la programació abasta gairebé 200 funcions entre òpera, concerts, dansa i Petit Liceu.

'Quartett', òpera contemporània per a la nova temporada del Liceu

La producció amb què s'acaba aquesta temporada, La flauta màgica de Mozart, es perllongarà al setembre. La inauguració de la nova temporada, però, arrencarà el 7 d'octubre amb el Macbeth de Verdi, en una producció que s'inscriu en l'Any Shakespeare i que suposarà el debut al Liceu de la soprano Tatiana Serjan.

Hi haurà més Mozart amb Le nozze di Figaro, en una coproducció amb la Welsh National Opera de Cardiff amb direcció escènica de Lluís Pasqual, i una altra coproducció, en aquest cas amb el MET i L'Scala, que permetrà veure una obra del segle XX poc representada al Liceu com és Elektra, de Richard Strauss.

Ja el 2017 es podrà veure Werther, de Jules Massenet; Quartett, de Luca Francesconi, amb direcció escènica d'Àlex Ollé i un impactant muntatge on els cantants s'estan tota l'obra dins una habitació sostinguda per cables... i repertori força més antic amb la vivaldiana Teuzzone, que Jordi Savall oferirà en versió de concert al capdavant de Le Concert des Nations.

El tenor mexicà Javier Camarena cantarà a Rigoletto i a La fille du régiment, i també hi haurà Wagner (L'holandes errant), més Mozart amb un Don Giovanni que abraça les noves tecnologies i més Verdi amb un Il Trovatore amb nova direcció escènica de Joan Anton Rechi.

Finalment, la temporada es tancarà amb Josep Pons dirigint una tria de l'opereta La vídua alegre, "tot un exponent de la riquesa i varietat de registres que hi havia a la Viena del 1900", ha comentat Pons, director de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

A la presentació d'aquesta nova temporada, la directora artística del teatre de la Rambla, Christina Scheppelmann, ha destacat la varietat de les òperes que s'hi ofereix, i ha assenyalat l'Elektra de Strauss com una obra idònia per atreure un públic jove o que vol descobrir l'òpera per primera vegada. "Espero que el tems em doni la raó", ha afegit. Per la seva banda, el president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Joaquim Molins, ha comentat: "Som molt més a prop d'on volem ser que tres anys enrere".

El presssupost de la temporada serà de 43,3 milions d'euros, un milió d'euros per sobre de la temporada actual. També s'incrementarà el nombre funcions: de 114 a 124. Si en aquesta temporada hi ha 12 òperes, 9 de les quals escenificades, la temporada vinent n'hi haurà 14, amb 11 d'escenificades.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Gran Teatre del Liceu, òpera, Barcelona