'Jo competeixo', quart disc de Manel

El grup anuncia el títol, la portada, el nom de les cançons del quart disc i el productor

| 01/03/2016 a les 16:15h

El 8 d'abril sortirà a la venda el quart disc de Manel, que es titularà Jo competeixo (Warner, 2016), el nom del tema que tanca el disc. Els barcelonins han anunciat el títol del grup, juntament amb la portada i el nom de totes les cançons. Si el petit avançament de pocs segons augurava un gir electrònic, ara la banda ha donat més detalls sobre l'enregistrament, que s'ha fet als Estats Units amb la producció del nord-americà Jake Aron.
 Manel. Foto: Arnau Valls

Els millors professors europeus (Discmedi, 2008), 10 milles per veure una bona armadura (Discmedi / warner, 2011), Atletes, baixin de l'escenari (Discmedi / Warner, 2013) i ara Jo competeixo (Warner, 2016). 

El 8 d'abril sortirà en format en digital i físic, en disc i doble vinil. Si els discos anteriors els havien gravat aquí, per a aquest nou treball han comptat amb el nord-americà Jake Aron, que ha col·laborat amb artistes com Grizzly Bear, Jamie LidelltUnE-yArDs  i Chairlift i ha produït el debut del raper Le1f, entre d’altres.

Jo competeixo ha estat enregistrat entre els mesos de novembre i desembre del 2015, en dues etapes. La primera, a Dreamland, un estudi instal·lat en una antiga església prop de Woodstock, cosa que resol l'enigma de la nova imatge que va presentar el grup a través de les xarxes socials. La segona, a Dr. Wu’s, l’estudi de Jake Aron, situat a Brooklyn (Nova York). Finalment, l'han masteritzat a Sterling Sound de la mà de Chris Gehringer (Rihanna, Madonna, Drake, Nas, Wu-Tang Clan).

El nom de les cançons

Tot i que encara no se'n coneixen tots els detalls, ja han fet públic el nom de cadascuna de les cançons: "Les cosines", "Cançó del dubte", "Arriba l'alba a Sant Petersburg", "La serotonina", "Temptacions de Collserola", "M'hi vaig llançar", "L'espectre de Maria Antonieta", "BBVA", "Sabotatge", "Avança, vianant" i "Jo competeixo". La darrera, doncs, ha estat escollida com a títol del treball. 

11 de març, nou avançament
El divendres 11 de març els barcelonins avançaran el senzill del disc, "Sabotatge", i a partir d'aquest dia es podrà reservar en digital, amb la descàrrega de dues cançons d'avançament, en disc, firmat pels membres del grup, o en edició limitada doble vinil i disc.

Primeres dates
El 4 de juny al Primavera Sound donaran el tret de sortida de la gira de presentació, i de moment ja han confirmat el festival de les Arts de València (10 de juny), el Primavera Sound de Porto (11 de juny), el Vida Festival (1 de juliol), el Canet Rock (2 de juliol), el festival de Cambrils (30 de juliol) i el Fòrum Romà d'Empúries (13 d'agost). 

A l'allau de novetats s'hi suma la portada de l'àlbum, que podeu veure a continuació:
 

Foto: Arxiu del grup

Arxivat a: Enderrock, manel, jo competeixo, pop