El dia de les botigues de discos

Arriba una nova edició del Record Store Day a Catalunya

| 26/03/2016 a les 07:00h

El dissabte 16 d’abril se celebra una nova edició, la sisena a Catalunya, del Record Store Day (RSD), una iniciativa creada l'any 2007 als Estats Units per reivindicar i donar suport a les botigues de discos independents enfront de les grans corporacions i la venda online, primant el format físic de la música, principalment el vinil, davant les descàrregues.

Foto: Xavier Mercadé


A cada edició del RSD diferents artistes i segells publiquen edicions limitades i especials de discos que es venen únicament a les botigues que formen part del RSD. Entre els grups catalans que treuen material nou i exclusiu per aquest dia tan especial, trobem a Dr. Calypso amb el disc Rarities (Buenritmo), Skatalà amb Borinot Borinot (BCore / Daily Records), un 7" amb dues cançons de Fermin Muguruza, "Dub manifest" i "La línea del frente" (Ponen Roots / Grans Records), Standstill amb la reedició en format vinil dels discos The Tide i Standstill (B-Core) i el senzill compartit de Xavier Baró i Renaldo & Clara editat conjuntament per BankRobber i Grans Records. 
 
Paral·lelament, les botigues també programen diferents activitats com concerts, sessions de DJ o exposicions, i converteixen el Record Store Day en una jornada festiva i reivindicativa en el calendari dels col·leccionistes i amants de la música.

El RSD té lloc cada tercer dissabte d'abril i des de 2011 compta amb la seva edició catalana en col·laboració amb el RSD internacional. 

Les bases d'operacions del Record Store Day
Les botigues de discos catalanes que participen aquest any al Record Store Day són: Apolo Store, BCore Disc, Daily Records, Decibel Discos, Disco100, Discos Paradiso, Discos Revolver, La Botiga del Primavera Sound, Pentagram Music Store, Revólver Records, Surco Barcelona, Wah Wah Records Supersonic Sounds, Discos Rocknella (Cornellà de Llobregat), Discos Quim (Figueres), Moby Disk Records (Girona), Shiva Music (Tarragona),  Topdisc (Tortosa) i Grans Records (Lleida).
Arxivat a: Enderrock, record store day, discos, botiga de discos, disc