En marxa el IX Concurs Sons

S'hi poden presentar propostes fins al 31 de maig

| 05/04/2016 a les 15:00h

Ja es poden presentar propostes a la IX edició del Concurs Sons de la Mediterrània, que organitzen la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona i el Grup Enderrock amb la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell i el programa Mans de Catalunya Ràdio. Els quatre grups finalistes actuaran a la propera edició de la Fira Mediterrània de Manresa, a l'octubre. 

Roba Estesa. Foto: Carles Rodríguez


El Concurs Sons de la Mediterrània està obert als grups i solistes emergents que presentin propostes de folk i música d'arrel mediterrània, en català o bé instrumentals. En podeu consultar les bases completes aquí. El grup guanyador obtindrà la gravació d'un disc en un estudi professional, actuacions als festivals Tradicionàrius, Fira Mediterrània de Manresa, Circuit Folc i Música a la Vila del Vendrell, i una campanya de publicitat a la revista Enderrock i el web Sons de la Mediterrània

L'edició d'enguany presenta algunes novetats. Així, la sessió de formació que tindrà lloc al setembre s'obrirà a tots els grups inscrits interessats, mentre que el premi de votació popular s'escollirà durant la mateixa final entre les quatre formacions que actuïn a la Fira Mediterrània de Manresa.

D'altra banda, el guanyador del Concurs Sons 2015, el grup del Camp de Tarragona Roba Estesa, publicarà aquesta mateixa primavera el seu primer disc, un treball que presentaran arreu del territori i que anirà també acompanyat d'un videoclip que estan enllestint aquests dies.

A més de Roba Estesa, els anteriors grups guanyadors del Concurs Sons han estat la big band folk mallorquina Grollers de Sa Factoria (2008), el quartet de folk i cançó Amansalva (2009), el grup de 'ball folk progressiu' Tazzuff (2010), el grup de folk del Baix Llobregat RIU (2011), la festiva colla grallera Els Laietans (2012), la banda de folk i jazz Inxa Impro Quartet (2013) i el grup de rock de l'Horta Mox (2014).
Arxivat a: Enderrock, sons de la mediterrània, concurs sons, folk