Carpaccio Bit debuta en català

Escolta el primer senzill de la banda tarragonina: "La flor de la veritat"

| 10/04/2016 a les 07:00h

L'any 2013 Carpaccio Bit van presentar una fusió de folk i jazz en castellà. Però al nou EP Orígens (Kasba Music, 2016), que sortirà el 22 d'abril, han escrit les cançons en català. Una d'elles ja la podeu escoltar a Enderrock.cat: "La flor de la veritat".
Carpaccio Bit. Foto: Sergi Kasero. 

Dos anys després del debut Sostenible, lo dicen los astros (Kasba Music, 2014), Carpaccio Bit s'han tornat a reunir per crear el seu segon àlbum, Orígens (Kasba Music, 2016). Es tracta d'un EP de cinc cançons d'atmosferes dolces i optimistes on s'han aventurat a cantar en català per primera vegada: "Aquest disc és un treball més d'equip. A l'anterior jo era el creador i els altres hi afegien altres aspectes, com ara els ambients", comenta el cantant, David Mas. 

L'àlbum sortirà a la llum el divendres 22 d'abril, i no serà fins al 13 de maig que el presentaran en directe, a la sala Toman de Reus. A Enderrock.cat podeu escoltar la primera d'aquestes cinc cançons, "La flor de la veritat", que tal com el cantant descriu està inspirada en l'expressió "entre olles i culleres", que pretén ser una metàfora de tots els moviments veïnals que lluiten per un món més just.
 


La banda tarragonina es va formar l'any 2013 amb el lideratge de David Mas, que havia militat en grups com Presidents, Té Verde o La Voz de los Nadie. A la veu i guitarra, Mas s'acompanya de Laia Masdeu (violí), Iván Saéz (saxo baríton), José Ramón Pacheco (contrabaix) i Jordi Bravo (bateria). 

Després de diversos concerts i d'haver navegat per la cançó d'autor més clàssica amb grans influències del jazz, van decidir aventurar-se en la creació del seu primer disc. Per al segon, Orígens (Kasba Music), hi ha hagut un canvi a l'hora de portar la base: Luís Chacón s'ha incorporat a la banda, substituint Jordi Bravo. El cantant també explica el fet diferencial que això suposa: "La incorporació de la percussió, en lloc de la bateria sola, dóna més vida a l'hora de desenvolupar les cançons". 
Arxivat a: Enderrock, carpaccio bit, orígens, ep, jazz, folk, la flor de la veritat