Trast activen 'El detonant'

Aquest divendres la banda del Baix Llobregat publicarà el segon disc

| 07/04/2016 a les 06:59h

Aquest divendres dia 8 Trast publicaran El detonant (DiscMedi, 2016), un segon disc on augmenten la potència de les guitarres juntament amb les dues veus dels cantants. A Enderrock.cat activen el compte enrere i ja en podeu escoltar un avançament: "Per viure" i "Continents trencats" (amb Animal).
Trast. Foto: Iris Soriano. 

La banda del Baix Llobregat va trobar la inspiració per a les noves cançons a l'escenari, mentre defensava el debut Diari de matinada (DiscMedi, 2014): "Volíem expressar el que sentíem de manera més contundent i més rabiosa, si se'n pot dir així", comenta el cantant Albert Martí. D'aquí ve el nom del segon disc, que sortirà publicat el 8 d'abril: El detonant. En l'aspecte musical, la força i energia s'han traduït en un àlbum més guitarrer i amb presència de teclats. 

Trast han volgut donar protagonisme a les dues veus cantants: Albert Martí i Laura Pagès. Explica Martí: "Al primer disc cantava més jo, i ara hem volgut que hi hagi aquesta dualitat, que es transforma en una riquesa de matisos i visions diferents. És una manera de reivindicar la veu femenina en els grups de música; la decisió està presa de manera molt conscient. La cantant i trombonista del grup són noies, això va ser casualitat, però volem fer que hi hagi més presència femenina". 

A El detonant volen reivindicar des d'un punt de vist polític, social i sobretot personal: "Reivindiquem que se'ns escolti", assegura el cantant. A continaució podeu escoltar-ne dues de les cançons: "Contintents trencats", amb la col·laboració d'Animal, i "Per viure":



"Amb Animal hem coincidit a molts concerts quan ell cantava a AlQuadrat. Aquesta cançó té truc, perquè va ser l'última que vam fer l'any passat a la gira i el vam convidar perquè la cantés. Nosaltres en vam quedar encantats, i li vam demanar que hi fos quan la gravéssim. El tema entra en la filosofia de les nostres cançons, perquè parla de reivinidicar-se un mateix, d'una situació que no acaba d'anar bé, de deixem-ho tot i passem la nit junts que és el que ens dóna l'optimisme."
 


"Per viure" és la cançó que obre el disc, i on han parafrasejat Sopa de Cabra: "És una declaració d'intencions total, una idea molt simple però que és un motor. Cantem 'Mai no és massa tard per tornar a començar', com Sopa de Cabra. D'entrada vaig pensar: 'Merda, ja l'has liada', però què coi, m'agradava el concepte de tornar a començar mantenint l'essència, 'tornar a començar quan tot ha acabat', referent al primer disc. 

El 8 d'abril sortirà a la llum El detonant, i el presentaran en directe a la sala Apolo de Barcelona, com a teloners de La Raíz (21 d'abril); a Lo Submarino de Reus, amb Bonobos (30 d'abril); a la Dresden de Cerdanyola del Vallès, amb Auxili (12 de maig); a Santa Margarida i els Monjos (13 de maig), i a la Sidecar de Barcelona (20 de maig). 
 
Arxivat a: Enderrock, el detonant, trast, segon disc, baix llobregat, mestissatge, animal