Joan Isaac i grans convidats acomiaden el BarnaSants

Aquest dijous 14 d'abril s'acabarà la 21a edició del festival de cançó d'autor

| 13/04/2016 a les 15:00h

El cantautor Joan Isaac clourà la 21a edició del BarnaSants aquest dijous al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat. Hi actuarà acompanyat de convidats de luxe com Joan Manuel Serrat, Luis Eduardo Aute, Maria del Mar Bonet, Enric Hernàez, Sílvia Comes, Luis Pastor i Roger Mas.

Joan Isaac. Foto: Juan Miguel Morales.

Joan Isaac és l'encarregat de realitzar el concert de cloenda del festival BarnaSants. El cantautor d'Esplugues de Llobregat interpretarà el seu darrer àlbum, Joies italianes i alres meravelles (Picap, 2015), on ha versionat una desena de cantautors italians de diverses generacions com Giorgio Conte, Fabrizio de André o Vinicio Capossela. Les 'altres meravelles' són peces d'amics com Silvio Rodríguez, Luis Eduardo Aute o Luis Pastor que Isaac versiona. 

En la posada a escena de les cançons de Joies italianes i alres meravelles el públic assistent al concert de cloenda tindrà la sort de gaudir d'interpretacions excepcionals amb alguns dels protagonistes del disc i amics d'Isaac, com ara Joan Manuel SerratLuis Eduardo AuteMaria del Mar Bonet, Enric Hernàez, Sílvia Comes, Luis Pastor i Roger Mas. A més, també s'hi projectaran obres del dissenyador de la portada del seu disc, l'il·lustrador Daniel Sesé, i un muntatge de cinema italià amb fragments dels films La Strada, La Dolce Vita, Amarcord i 8 i 1/2 de Federico Fellini.



Aquest dimarts, en roda de premsa, el cantautor Joan Isaac va assegurar que aquest concert del BarnaSants és un triple homenatge: "És un homenatge a la cançó d'autor, amb la gent que encara creu en el gènere, com els que pujaran a l'escenari i com els amics del Club Tenco que els devia un concert; també és tot un tribut a la cançó italiana, una gran desconeguda en aquest país al marge de dos noms més coneguts, Franco Battiatto i Paolo Conte –amb no prou reconeixement i que va arribar tard–, o cançó comercial com la de Laura Pausini i Eros Ramazzotti. Itàlia és un país que tenim només a 850 quilòmetres i els seus artistes no ens haurien de ser tan desconeguts. Haurien d'haver arribat de manera més massiva Lucio DallaFrancesco de Gregori o sobretot Fabrizio de André. I tercer, un homenatge al BarnaSants i al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, una de les primeres seus del festival, espai que compleix 25 anys i que és un escenari ideal per a la cançó". 

Joan Isaac va destacar que ha estat en aquest teatre on ha pogut presentar dos dels espectacles més importants de la seva vida: Piano piano (2012) i Cançons d'amor i anarquia (2014). Ara s'hi sumarà el concert de cloenda de la 21a edició del festival de cançó d'autor que va començar el 21 de gener amb Jotes de combat: compromís i poesia, un espectacle que reivindicava aquest gènere oblidat dins la cançó, i ho feia més concretament en la versió de la jota de les Terres de l'Ebre.

El BarnaSants també ha reivindicat al llarg dels tres mesos altres causes com el concert dedicat a Veneçuela. A més, ha acollit els talents d'un ventall de cantautors diversos com XYMaria del Mar Bonet, David Carabén, Carlos Sadness, Xavier Baró, VerdCel o Cris Juanico
Arxivat a: Enderrock, festivals, barnasants, joan isaac