L'esforç de Lo Petit Comitè

Estrenem el nou videoclip de Lo Petit Comitè, "Diuen que això és fàcil"

| 20/04/2016 a les 14:59h

Aquest divendres la banda barcelonina publicarà el seu segon àlbum, Piròmans a l'iglú (Kasba Music, 2016), i a Enderrock.cat podeu veure en exclusiva el videoclip d'un dels temes: "Diuen que això és fàcil". 
Lo Petit Comitè. Foto: Arxiu de la banda.

La banda formada per tres educadors socials i un treballador social naixia el 2010 a Sants per crear música amb intenció. Així ho van defensar a No callarem fins a tocar a Ferreries (Kasba Music, 2013), i sembla que el grup vol mantenir aquest rumb. Piròmans a l'iglú (Kasba Music, 2015), que sortirà la vigília de Sant Jordi, "vol mantenir l'esperit crític i de denúncia amb un format més proper que no pas el punk", comenta el cantant de la banda, David Vázquez.

A Enderrock.cat avancem el videoclip de "Diuen que això és fàcil", on col·laboren nens i nenes. Vázquez relata la vivència d'enregistrar un clip amb menuts d'entre 5 i 12 anys: "Ens vam animar a fer un viatge en transport públic de Sants a Sant Andreu, coincidint amb les vacances escolars de Nadal. Sants és l'origen i Sant Andreu la base d'operacions (estudi), tots dos llocs conserven la seva identitat i encara són poble, com bé reflecteixen les imatges del vídeo. Un dia vam fer la col·laboració de les veus al disc i un altre dia el rodatge. Semblàvem els monitors d'un cau anant d'excursió".

 
Al disc també hi han col·laborat Maneles i Lluïses, grup on també participa la violinista Núria Guasch, el guitarrista Marc Sanz (Espectres), Víctor Bauzà (Always Drinking Marchind Band) als vents i Ràbia Positiva. Lo Petit Comitè han inclòs al disc textos de Rosalia de Castro, Emma Goldman i Fermin Muguruza, i coincidint amb l'Any Ovidi "hem mig liat David Fernández (Ovidi al Cub) ara que ja no és diputat", apunta el líder del grup.

La gira de presentació del nou disc els durà a Barcelona (29 d'abril), Tàrrega (30 d'abril) i Ribes (7 de maig). 
Arxivat a: Enderrock, Piròmans a l'iglú, Barcelona, nou disc, Lo petit comité