La música de Bruce Springsteen a la Patum

Els gegants de la Patum ballaran a ritme de "If I Should Fall Behind" el diumenge de Corpus

| 27/04/2016 a les 14:59h

La Patum de Berga està de doble aniversari enguany: els gegants vells compliran 150 anys, mentre que els gegants nous en fan 125. Per celebrar-ho, des de l'organització de la Patum s'ha arribat a un acord amb el cantant nord-americà Bruce Springsteen perquè els cedeixi els drets de "If I Should Fall Behind".

Bruce Springsteen. Foto: Xavier Mercadé

Per commemorar el doble aniversari dels gegants de la Patum –els vells compleixen 150 anys i els nous celebren, 125 anys– Berga organitza diversos actes, entre els quals destaca la celebració a la plaça de Sant Pere de Berga durant el diumenge de Corpus (29 de maig). Els gegants faran un ball amb la música de "If I Should Fall Behind" de l'àlbum Lucky Town (Columbia Records, 1992) de Bruce Springsteen. El membre de la comparsa Albert Dorna ha mantingut el contacte amb l'entorn del cantant nord-americà perquè els cedissin els drets de la cançó, i el director i compositor Sergi Cuenca serà l'encarregat de crear els arranjaments necessaris perquè aquest tema soni durant el diumenge de Corpus de la Patum 2016. 

Aquesta no serà l'única sorpresa del doble aniversari, ja que també hi haurà la presentació d'un còmic creat entre altres pel cantant Fermin Muguruza. El cantant basc ha col·laborat a la creació de Black is Beltza, una obra il·lustrada que parla sobre el conflicte racial que van patir als anys seixanta uns gegants que d'Iruña que van ser convidats a desfilar a Nova York: les autoritats nord-americanes van prohibir la participació de dos gegants negres.

El llibre es presentarà durant la Patum a la sala Polivalent del Casino, així com una exposició on es podrà veure diverses peces històriques com vestits o una armilla centenària del gegant vell. La Patum s'inaugurarà el proper 22 de maig, dia dels Quatre Fuets, amb un dinar de germanor i una pujada dels quatre gegants a l'església de Queralt. 

En tobareu més informació al web de la festivitat.

Arxivat a: Enderrock, bruce springsteen, Berga, La Patum