40 anys del festival Grec

Es presenta el cartell del 40è aniversari del festival barceloní

| 26/04/2016 a les 14:59h

L'Orquestra Plateria serà l'encarregada de llançar el tret de sortida a la 40a edició del Grec, que enguany també portarà les actuacions de Myriam SwansonManel, Estrella Morente, Lole Montoya, Llibert Fortuny, Mayte Martín i Steve Vai, entre d'altres.
Myriam Swanson. Foto: Noemí Elias

L'Orquestra Plateria obrirà la quarantena edició del Grec de Barcelona el 30 de juny a la plaça de Margarida Xirgu, que també acollirà un dels últims concerts del festival, a càrrec de Chico Trujillo el 31 de juliol. Pel teatre Grec hi desfilaran al llarg del mes la flamenca Estrella Morente (10 de juliol), La Banda Municipal de Barcelona (dia 11), Benjamin Clementine (dia 12), Jorge Drexler acompanyat per Luciano Supervielle (dia 13), Myles Sanko (dia 17), una nit de tango a càrrec de Quinteto Real (dia 18), Mayte Martín (dia 22), una nit de musicals amb Barcelona Jazz Orchestra i Paco Mir (dia 26) i Manel, encarregats de tancar el festival (dia 31). 

Myriam Swanson oferirà tres nits de música negra a ritme de blues, rhythm'n'blues i jazz, a la sala Jamboree de l'1 al 3 de juliol. Durant els dies 5 i 7, la mateixa sala estarà regentada per Princes of Time acompanyats de Benny Golson Quartet. El Jamboree també serà seu de cerimònies per a Llibert Fortuny (del 12 al 16 de juliol), Al·lani (dia 17) i Los Mambo Jambo (del 19 al 23). 

La sala Barts també es postula com un dels escenaris freqüentats del Grec, amb Lucy Rose i Lucía Scansetti (5 de juliol), Nathaniel Rateliff i The Night Sweats (dia 6), Lole Montoya (dia 8), Gustavo Cordera & La Caravana Màgica (dia 9), William Fitzsimmons (dia 14), Electropikal Fever Fest (dia 16), Steve Vai (dia 21) i Sant Paul and The Broken Bones (dia 28). 

Altres escenaris són el Harlem Jazz Club, que el dia 7 de juliol acollirà Toni Sparks & Calamento i el 31, Ray Cuza & Septeto Sazonando de Cuba, o el Centre Artesà Traidicionàrius, que el 14 de juliol rebrà C4 Trio. La sala Hiroshima portarà els concerts de Dorian Wood el dia 10 i de Scott Matthews el 17, mentre que a la sala Apolo hi actuarà el 14 de juliol Giant Sand i el 22, Anthony Strong. Quartet Brossa del Col·lectiu Brossa s'enfilaran el dia 16 al Mercat de les Flors, com Après Minuit, que ho faran el dia 23.  

La cançó d'autor més propera

Durant tot el mes de juliol es desplegaran una sèrie de concerts de petit format als jardins del teatre Grec (d'entrada gratuïta). El roserar del Grec acollirà un cicle de concerts on es podrà escoltar veus emergents de l'àmbit català com XY, Enric Verdaguer, Pau Alabajos o Cesk Freixas, entre d'altres.

A banda de la programació musical, el Grec presenta altres espectacles de teatre i dansa que podeu veure al seu web
Arxivat a: Enderrock, teatre grec, Barts, Hiroshima, sala Apolo, Barcelona, 40 anys, festival grec, sala jamboree, cat, mercat de les flors