Un Anòlia per a tots els gustos

Del 8 al 24 de juliol a Igualada hi actuaran Oques Grasses, Manel, El Petit de Cal Eril i Albert Pla

| 26/04/2016 a les 13:34h

Música per al més xics amb The Pinker Tones, espectacles especials com el que oferiran conjuntament la Dharma i Comediants o els grups més populars del moment (Manel, Oques Grasses) formen part del cartell que s'ha presentat d'aquesta nova edició de l'Anòlia. Desgranem com sonaran els carrers d'Igualada del 8 al 24 de juliol.


L'amfiteatre Parc Estació Vella d'Igualada acollirà la inauguració de l'Anòlia amb una nit de Liceu a la Fresca on es podrà gaudir de La Bohème de Giacomo Puccini. Serà un tret de sortida excepcional per a una nova edició de la cita musical de la Catalunya Central. La programació es divideix en quatre blocs diferenciats:

European Balloon Festival
La tradicional concentració internacional de globus aerostàtics té la faceta més festiva a la nit amb música en directe. Enguany se celebrarà el dissabte 9 de juliol amb un concert de la Companyia Elèctrica Dharma, molt ben acompanyats de Comediants. Rememorant el seu inici plegats, oferiran una gran festa semblant a la que es va poder viure ara fa un any al Canet Rock.

Anòlia a la Fàbrica
Tres dies de concerts gratuïts a l’espai de la Igualadina Cotonera protagonitzaran enguany el cicle Anòlia a la Fàbrica. El dijous 14 de juliol serà el torn del jove igualadí Enric Verdaguer, que amb vint anys ja ha demostrat el seu talent amb el debut discogràfic Moonstruck (Sony Music / Música Global, 2015). El divendres 15 hi haurà vetllada doble: Quico Tretze va ser membre de bandes com Black Kiss Superstar i Lali Rondalla, i ara debuta en solitari amb Perdut e amat (autoeditat, 2015), i tot seguit el grup osonenc Obeses, guardonat als Premis Enderrock com a millor artista de l’any, presentarà el seu tercer disc, Monstres i princeses (Música Global, 2015), en un directe de rock glamurós.

Per tancar l’Anòlia a la Fàbrica, el dissabte 16 actuarà Red Pèrill, l’alter ego del polifacètic Marc Mateu, que ha publicat un segon disc de soul-pop, Enemics de l’anat fent (autoeditat, 2016). Tancarà la nit el barceloní Guiu Cortés, conegut com El Niño de la Hipoteca, un revolucionari de la cançó urbana que no para de guanyar audiència.

 

Festival Anòlia
Els Jardins de la Sala acolliran l'Anòlia 2016 del dijous 21 de juliol al dissabte 23. La primera nit la protagonitzaran les cançons de Jo competeixo (DiscMedi/Warner, 2016), el disc que ha portat Manel a viure una aventura americana. El quartet es desprèn definitivament de l'ukelele per sonar amb una base més electrònica en aquest quart disc.

Divendres 22 de juliol hi haurà nit doble amb El Petit de Cal Eril i Albert Pla. La vetllada començarà amb el músic de Guissona presentant el seu darrer disc, La força (BankRobber, 2016), i continuarà amb l'espectacle conjunt d'Albert Pla i Diego Cortés.

Finalment dissabte serà el torn d'Animal presentant el seu debut discogràfic, Més enllà de les paraules (Halley Records, 2016), i Oques Grasses, la banda liderada per Josep Montero, amb les cançons del seu tercer disc, You Pony (Beverly Hills Records, 2016).

Anòlia Xics
El diumenge 24 de juliol els Jardins de la Sala obriran a les 19 h en una cita per als petits de la casa: The Pinker Tones presentaran les aventures dels seus últims llibres-disc, protagonitzats pel Rolf i la Flor, en la culminació de l'Anòlia d'Igualada.

Arxivat a: Enderrock, festivals, igualada, anòlia, manel, oques grasses, albert pla, el petit de cal eril, dharma, comediants