Tete Ji, a la recerca d'un món millor

El maresmenc presenta el videoclip "Un món millor", cançó inclosa al seu proper disc

| 01/05/2016 a les 07:00h

Tete Ji s'allunya dels sons asiàtics a Medicació trascendental (Microscopi, 2016), un àlbum on l'artista argentoní mostra les seves inquietuds. El disc sortirà a la llum la setmana vinent i de moment ja n'ha presentat una cançó: "Un món millor".

Tete ji. Foto: Arxiu Microscopi.

Semifinalista del Sona9 2010, Tete Ji va debutar tres anys més tard en solitari amb L'alè del món (Picap, 2013). Abans havia actuat durant deu anys amb el grup Soma Planet, que es va dissoldre el 2009, després d'haver publicat dos àlbums entre els quals destaca Bholenath (Musea Records, 2008). Paral·lelament, Andreu Pérez treballava amb Atma, on creava composicions pròpies jugant amb els sons orientals i tradicionals. Ara ha aparcat aquest últim projecte perquè, en paraules del maresmenc: "De vegades s'ha de prioritzar: tinc dos fills, sóc artista plàstic i músic, i a part porto un petit bar restaurant a Mataró", valora.

Una de les seves noves prioritats són els sons orientals, que l'han portat a viatjar a l'Índia, on ha estudiat el sarod, un instrument de corda que s'utilitza especialment en la música clàssica del nord d'aquest país. També ha realitzat estades al Marroc i Turquia per aprendre a tocar els llaüts àrab i turc. Allunyant-se una mica d'aquests sons, ara arriba el seu segon disc, Medicació trascendental (Microscopi, 2016), que sortirà a la llum durant la primera setmana de maig. Per gaudir de la seva actuació en directe haurem d'esperar fins a final d'aquell mes i anar a Arenys de Munt. De moment, ja podeu escoltar a Enderrock.cat el primer videoclip del disc:



L'artista opina que aquest segon treball és molt més personal: "Parla de la vida, de la mort, dels castells de sorra que construïm per després destruir-los, de la veritat, de la mentida, dels camins que hem escollit i dels que no, d'aprendre a ser humil, de la senzillesa i del silenci. Tot plegat és un reflex de mi mateix amb totes les meves cabòries i inquietuds". A banda de les pinzellades ètniques, Tete Ji s'emmiralla en la música psicodèlica anglosaxona dels 70, amb referents com King Crimson, Pink Floyd o Robert Wyatt.

Per donar un toc especial al disc, també ha treballat el món del disseny amb profunditat: "La màscara que vaig crear era per utilitzar-la tant en el disseny com en el videoclip. Tot plegat li ha donat un rotllo conceptual i fora de patrons estàndard".
Arxivat a: Enderrock, Tete ji, Medicació Trascendental, Un món millor