La revisió musical de Jordi Batiste

Aquest divendres 6 de maig el barceloní presenta l'espectacle antològic 'Toca revisió'

| 06/05/2016 a les 07:00h

El músic Jordi Bastiste fa una mirada al passat per repassar el seu llegat musical des dels anys seixanta fins a l'actualitat en un espectacle titulat Toca revisió. Aquest vespre el presentarà per primera vegada al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Barcelona.

Jordi Batiste. Foto: Xavier Mercadé.

Els 3 TamborsGrup de FolkMàquina!Ia & BatisteOrquestraPlateria (on era conegut com a Rocky Muntanyola), Els Miralls de Dylan (el duet de versions de Bob Dylan que compartia amb Gerard Quintana) i Nova són les principals formacions per on ha passat el  barceloní Jordi Batiste.

Fer un repàs a les cançons de tota la vida i treure la pols a les que ell mateix ha "redescobert": "Porto molts anys fent música i sempre he intentat presentar coses noves, però també és cert que tots tenim un llegat i és inapel·lable. És el moment de tornar a revisar el que he fet, ho fa tothom", explica el barceloní. Cada tema té la seva pròpia història i ambient: "Tenen el valor que estan fetes en un moment de la vida. No les faig igual ara que quan tenia divuit anys. Són documents d'un estat d'ànim i reflecteixen els moments de la nostra història i sobretot les etapes musicals que he viscut", valora.



La trajectòria de Jordi Bastiste és ben diversa, i Toca revisió també ha estat concebut com un espectacle pedagògic que recorre la història de la música catalana des dels anys seixanta: folk, música protesta, rock progressiu, música laietana, música de ball...

El format del concert serà simple, a veu i guitarra, però l'artista ha volgut portar molts convidats amb qui ha coincidit als escenaris, com ara Eduard Estivill i Montse Domènech (Grup de Folk), Manel Joseph (Orquestra Plateria), el guitarrista Max SunyerAmadeu Casas i Carles Benavent, entre altres.


 
Com a pare del pop-rock català i inquiet de mena, s'alegra que les noves generacions busquin referències en la música dels setanta. "M'alegra molt, jo també ho faig. El que costa més és trobar algú que innovi i transgredeixi. És difícil perquè està tot fet. De vegades els veterans sentim que estem fent aquesta tasca, una música transgressora, perquè estem de tornada de tot i ja no ens plantegem un futur: fem el que ens dóna la gana, com als setanta, que llavors tot era nou. Fa 25 anys que estic fent de productor i en el camp tecnològic sí que s'avança, cada dia tenim eines més potents i meravelloses, però en l'aspecte creatiu els músics estan encotillats en discogràfiques i mitjans; potser no hi ha la llibertat que hi havia als setanta". Del panorama actual l'interessa la proposta de Joan Colomo: "És un personatge que el sento i em recorda molta gent, però està fent una cosa que crida l'atenció", apunta.

 
Aquest divendres al CAT presentarà Toca revisió (les entrades es poden comprar aquí) i el portarà arreu del territori català. D'altra banda, ja fa un any que Jordi Batiste treballa en un altre projecte, un musical a partir d'un llibre del seu pare, que va morir ara fa quatre anys, que explica la història d'amor entre ell i la seva mare. Batiste fill n'ha teixit unes cançons que traslladarà al terreny visual amb una perfomance del grup teatral Insectotròpics. L'espectacle s'estrenarà l'any vinent.  
Arxivat a: Enderrock, Barcelona, jordi batiste, repàs musical, anys seixanta, CAT