Santiso, música afortunada

Aquest diumenge el barceloní publica i presenta en petit format el seu primer disc

| 07/05/2016 a les 06:59h

Santiso presentarà en un vermut musical i sensorial aquest diumenge 8 de maig al Centre Cultural La Hormigonera de Barcelona el seu debut, Fortuna (Whatabout Music, 2016). La bona sort del barceloní parteix dels sons bàlcanics sense perdre de vista el pop i el folk.

Santisó. Foto: Damià Galli. 


El cantant i guitarrista Santiso no és que sigui supersticiós, però "Fortuna", la cançó que ha batejat el seu debut discogràfic, funciona com el seu amulet: "He après que les coses s'han de demanar, i a mesura que l'anava component sentia que aquest tema em portaria bona sort", explica Jose Luis Santiso.

El músic ha portat les taules de so de força ràdios catalanes i ha escoltat molta música: "He treballat a la ràdio i tinc una certa tendència a classificar les cançons amb estàndards que no se solen utilitzar". En el cas de "Tot s'entén", tema del seu nou clip, l'ha catalogat com una "cançó de pluja": "És un tema suau, emotiu, nostàlgic... el vaig compondre en dues o tres hores". La va escriure en una setmana plujosa, i d'aquí ve també l'ambientació del clip: 

Amb les cançons de Fortuna (Whatabout Music, 2016) escrites, Santiso va començar a buscar estudi de gravació i productor. Investigant i investigant va descobrir Tal Ben Ari 'Tula', una cantant israeliana resident a Barcelona, i es va enamorar de la seva música. Així doncs, va decidir posar-se a les mans del mateix productor Dave Bianchi, que es va encarregar dels arranjaments i d'embolcallar l'essència mediterrània de les cançons primigènies a veu i guitarra amb banda. 

El disc sortirà a la llum aquest diumenge dia 8: el presentarà en un vermut musical i sensorial al Centre Cultural La Hormigonera de Barcelona (entrada gratuïta), en què interpretarà algunes cançons en solitari –l
'estrena oficial amb banda la reserva per al proper concert–. Hi convidarà totes les persones implicades en el projecte –productor, dissenyadors– i hi presentarà el clip de "Fortuna". A més, les sales estaran ambientades i impregnades de la seva música i col·locaran altaveus per diferents espais perquè sonin les cançons en obrir una porta o una finestra.

Arxivat a: Enderrock, nou disc, Fortuna, Barcelona, Santisó