Periodisme musical a les aules

Sessions obertes a l'assignatura Història de la música en català d'un màster especialitzat a la UB

| 11/05/2016 a les 10:30h

El Grup Enderrock conduirà de l'11 de maig a l'1 de juny l'assignatura Història de la música popular en català del màster Música com a Art Interdisciplinar de la Universitat de Barcelona. Com a novetat, les sessions són obertes al públic i hi participaran músics que tocaran en directe, Jaume Arnella, Carles Belda, Josep Thió (Sopa de Cabra), Marina Rossell, Jordi BatistePau Figueres i Gemma Humet

Jaume Arnella. Foto: Arxiu Enderrock


L'assignatura Història de la música popular en català s'imparteix al màster Música com a Art Interdisciplinar de la Universitat de Barcelona. Coordinada pels musicòlegs Jaume Carbonell i Maria Salicrú-Maltas des de fa tres cursos, el Grup Enderrock hi col·labora i exposa l'experiència en la matèria a l'alumnat. Cada sessió anirà destinada a una època i/o estil per aprofundir en la música popular en català, i enguany s'hi incorpora una novetat: a banda de portar l'equip del Grup Enderrock la part teòrica, les classes tindran una segona part més pràctica amb la participació de músics en directe. Les lliçons seran obertes al públic general.

Les classes tindran lloc de l'11 de maig a l'1 de juny a l'Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, de 16 a 20 h. 

A continuació detallem cadascuna de les sis sessions:

Dimecres 11 de maig:

Presentació de l'assignatura i la cançó tradicional en català I
Amb Maria Salicrú-Maltas i Jaume Arnella.

Dijous 12 de maig:
La cançó tradicional en català II 
Amb el periodista de Sons de la Mediterrània Jordi Martí i l'acordionista Carles Belda.

Divendres 13 de maig:
La nova cançó
Amb el periodista Joaquim Vilarnau, Marina Rossell i Xavi Lloses (piano).

Dimecres 18 de maig:

La musicació de la poesia
Amb la periodista Helena Morén Alegret, el guitarrista Pau Figueres i la cantautora Gemma Humet.

Dimecres 25 de maig:

El pop i rock català
Amb el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, i el guitarrista i compositor Josep Thió (Sopa de Cabra).

Dimecres 1 de juny:
Del pop dels 60 al rock laietà
Amb el cap de projectes del Grup Enderrock Jordi Novell i Jordi Batiste (Els 4 Gats, Màquina!, Ia&Batiste, Els Miralls de Dylan).
Arxivat a: Enderrock, universitat de barcelona, ub, barcelona, màster, maria salicrú, jaume arnella, carles belda, josep thió, sopa de cabra, pau figuere, marina rossell, gema humet