El Sónar, la gran cita de l'electrònica

Art, ciència i tecnologia protagonitzen la 23a edició del festival barceloní del 16 al 18 de juny

| 16/06/2016 a les 15:00h

Barcelona esdevindrà la seu del Sónar un any més. Al llarg de tres dies, la música i la tecnologia s'apoderen de la ciutat amb artistes com New Order, James Blake o John Talabot

New Order. Foto: Arxiu Sónar


Un espai de sonoritat singular –SonarCar– amb dos artistes residents amb sessions de set hores, o una peça anomenada Earthworks de més de 25 metres de longitud que representa l'evolució geològica de la Terra, definida per l'impacte de l'activitat humana en ecosistemes terrestres al SonarPlanta. És ben clar que per al Sónar no hi ha límits i l'avantguarda musical i tecnològica hi està a l'ordre del dia. A banda de la innovació al congrés Sónar+D, la programació musical centrada en l'electrònica és l'altre pilar de l'extens cartell. 

La 23a edició començarà aquest dijous 16 de juny amb un toc d'alerta al medi ambient amb l'estrena a Europa de Become Ocean, una peça orquestral que reflexiona sobre el canvi climàtic del compositor John Luther Adams interpretada per l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

El primer dia del Sónar arriba carregat de música amb artistes com el barceloní Alizzz, que crea el seu ritme electrònic a partir de les influències de r'n'b, rap i pop, o Baelish, el nou projecte de Carlos Guinart que balla entre sintetitzadors espacials, pianos còsmics i ritmes alentits que creen ambients flotants. Nicola Cruz revisita les seves arrels dels Andes equatorians i parteix dels mites del passat per renovar-los a partir de textures electròniques. 

El barceloní Oriol Riverola pot passar desaparcebut, però quan es converteix en John Tabalot aixeca passions entre l'escena electrònica. El músic s'ha convertit en un dels artistes més sòlids de l'escena del house mundial que es podran veure durant la vetllada nocturna de divendres. El mateix dia també hi actuaran el francès Jean-Michel Jarre, artista que poques vegades ha fet parada a Catalunya, el valencià Niño de Elche acompanyat per Los Voluble i el multiinstrumentalista Pablo Peña, entre altres.

Dissabte dia 18 el conegut músic londinenc James Blake presentarà les cançons del seu tercer disc, Radio Silence (1-800- Dinosaur, 2016), on barreja elements orgànics i digitals. També des de la Gran Bretanya arribaran New Order, un dels noms cabdals de la història del pop gràcies a la publicació del seu mític Blue Monday (Rhino, 1983). A la capital catalana no deixaran de sonar els seus clàssics, però també presentaran el seu últim disc, Music Complete (Mute, 2015). 

Aquesta només és una petita mostra de la gran quantitat de grups que arriben al Sónar. En podeu veure la llista completa al web del festival.


Arxivat a: Enderrock, barcelona, electrònica, El sónar