La recomanació blues de Pi de la Serra

El barceloní encetarà el juny musical del Born de Cançons el dimecres 2

| 30/05/2016 a les 07:00h

L'incansable Francesc Pi de la Serra acumula 22 discos a les espatlles i més de 50 anys de trajectòria. Acompanyat de Joan Pau Cumellas (harmònica) i Amadeu Casas (guitarra), actuarà al Born de Cançons el 2 de juny, amb un concert a ritme de blues. 
Quico Pi de la Serra. Foto: Juan Miguel Morales

"Jo sóc un artesà que fa cançons i les canta", diu Quico Pi de la Serra. Simplement. Ras i curt. Però el llegat musical del barceloní és molt més que això. Amb més de 50 anys passejant pels escenaris, el més veterà dels Setze Jutges ha publicat 22 treballs discogràfics, l'últim Dues tasses (Temps Record, 2015), un disc que serà el pilar del concert en directe que oferirà al Born de Cançons el proper 2 de juny. Les entrades ja es poden comprar a través d'aquest enllaç.

Durant la vetllada interpretarà cançons inèdites al costat d'altres a les quals ha tret la pols, versions d'amics com Ovidi Montllor, i tot plegat enaltit sempre pel blues. Temes com "Francesc Pi de la Serra", "Els fariseus", "Maria Joana" o "El meu cervell", per exemple, estan revestits per aquest gènere. 

Pi de la Serra celebra mig segle de cançons i també radiofònics, i és que la seva passió pel blues no només l'ha dut als escenaris, sinó també a la ràdio. Bluesman empedreït, ja fa dos anys que cada setmana presenta un nou blues al seu programaT'agrada el blues?, on també escull les novetats i les joies de l'estil musical que l'apassiona.  

És per això que li hem demanat que ens delecti amb una tria de 10 cançons per a tothom que es vulgui endinsar en el món del blues a poc a poc. No és una feina gens fàcil: "Podria posar dues-centes cançons a la llista!", exclama, però ha acceptat el repte. A continuació les podeu escoltar: 
 


Hi ha algunes cançons que no són a l'Spotify i altres que encara no es troben en format digital. A continuació presentem alternatives a la llista de reproducció: 

"Blue Drag", de Valentí Moya & Lluís Gómez:



Pi de la Serra recomana la versió de Moya amb Joan Pau Cumellas, inclosa al disc Coincidències (autoeditat, 2015), però encara no es troba en format digital. 

"Jelly & Roll", de The Suitcase Brothers:



"Miri's Mistery Boogie", de Lluís Coloma:



L'artista recomana "Boogie Wins Again" del disc homònim, però encara no existeix en format digital. 
Arxivat a: Enderrock, barcelona, blues, pi de la serra, born de cançons