Sabor de Gràcia enfila la rumba

La formació barcelonina puja a un autobús per cantar "Una mirada a Barcelona"

| 05/06/2016 a les 15:00h
Arxivat a: Enderrock, mataró, rumba catalana, sant quirze del vallès, rumbafest, nou festival, igualada
A ritme de ventilador, els graciencs Sabor de Gràcia han agafat un autobús turístic barceloní però no pas per fer el guiri, sinó que han decidit enlairar la cançó "Una mirada a Barcelona" al seu nou videoclip.

Sabor de Gràcia. Foto: Xavier Mercadé

'De la Sagrada Família fins a les Rambles de les Flors, passant pel Parc Güell, ets plena de colors', canten Sabor de Gràcia a "Una mirada a Barcelona", cançó inclosa al seu darrer disc, Gitanos catalans (Picap, 2015). Quins d'aquests llocs reconeixeu al seu nou videoclip? La banda de rumba barcelonina també ha estat notícia fa uns dies, perquè serà l'encarregada d'inaugurar un nou festival rumber, juntament amb Landry el Rumbero9SonTerratombats, Rumba Tres, SherpahArrels de GràciaMuchacho y los Sobrinos i Revolución.

Es tracta del Rumbafest, una proposta itinerant que farà gira arreu del territori català, i que de moment té tres seus inicials: Igualada (el 23 de juny), Sant Quirze del Vallès (el 17 de setembre) i Mataró (a l'octubre). La mostra està organitzada per la jove Associació Professional d'Autors i Creadors de Rumba Catalana (APAC), nascuda el mes de febrer passat, i vol consolidar el gènere entre la programació estable al llarg de l'any.

Les tres cites d'enguany seran d'entrada gratuïta i pensades per a un públic familiar. S'organitzarà un taller sobre el gènere, xerrades, actuacions d'animació infantil i concerts nocturns. Trobareu tota la informació del Rumbafest al seu web.

El 25 de juliol de 2015 la rumba catalana va ser declarada Patrimoni Cultural i Música Popular i Tradicional de Catalunya. D'altra banda, també s'impulsa que el gènere esdevingui Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.