Sopa de Cabra, 30 anys a 3 ciutats

Gira d'aniversari amb 4 concerts a Madrid, Londres i Barcelona

| 06/06/2016 a les 12:00h

L'any 1986 va néixer Sopa de Cabra, un dels grups cabdals de la història de la música catalana. Després del retorn de la banda als escenaris amb el darrer disc, Cercles (RGB Suports, 2015), han decidit celebrar 30 anys d'aniversari amb una gira de quatre concerts molt especial en tres ciutats importants de la seva trajectòria: Barcelona per partida doble, Madrid i Londres.

Sopa de Cabra. Foto: Gustaff Choos

Els concerts tindran lloc a la tardor, entre els mesos d'octubre i novembre. Cadascun dels escenaris és una espai ple d'història i records, mentre que un dels tres és una nova fita. La gira, anomenada 30 anys - 3 ciutats, començarà el 14 d'octubre a la sala The Clapham Grand de Londres, el 21 d'octubre actuaran a la sala Razzmatazz de Barcelona, el 27 d'octubre a la sala Joy Eslava de Madrid i el 13 de novembre a l'Auditori de la capital catalana. Però què tenen d'especial aquestes sales de concerts per a Sopa de Cabra?

Londres, epicentre referencial

“Londres és l'epicentre de la música que hem mamat i que ens va abduir fins al punt de sumar 30 anys en aquest viatge”, expliquen Sopa de Cabra a la nota que anuncia la nova gira. Grans amants de la música dels 60 i 70, "sovint havíem d'esperar que algú anés a Londres per aconseguir els discos que aquí no arribaven", apunten. De fet, el nom del grup està extret del disc Goats Head Soup (autoeditat, 1973) de The Rolling Stones. 30 anys després, trepitjaran la terra promesa. 

Madrid, la moguda del centre de l'Estat
Fa 27 anys que els gironins no actuen a la capital espanyola, i per atzar o bé com a homenatge, hi viatjaran el dia 27 d'octubre. L'última vegada que hi van anar, entre el públic hi havia representants de la movida com ara El Último de la Fila, La Unión, Rosendo o Los Rodríguez. La sala Joy Eslava és un dels escenaris més emblemàtics de la ciutat que Sopa de Cabra encara no coneixia. 

La sala Razzmatazz, com a casa

A Barcelona, Sopa de Cabra hi actuaran dues vegades. El 21 d'octubre seran a Razzmatazz, una sala que va ajudar la formació a professionalitzar-se: “Primer vam tocar al KGB, e 1989, però de seguida vam tenir prou públic per tocar al Zeleste, i a partir del 1990 amb La Roda (Salseta Discos, 1990) ens en vam fer un fart”, asseguren. Un cop batejada com a Razzmatazz, hi van enregistrar Ben endins (Salseta Discos, 1991) i Bona nit, malparits! (Música Global, 2001). 

Debut a l'Auditori
Tot i que fa 30 anys que el grup és a la carretera –amb diverses aturades i arrencades de nou–, sembla difícil imaginar que encara els queda algun escenari on posar els peus per primera vegada. I en aquest cas serà a la cloenda de la gira, a l'Auditori de Barcelona. 

Les entrades per als quatre concerts ja estan a la venda al web del grup.
Arxivat a: Enderrock, sopa de cabra, gira, 30 anys, aniversari, barcelona, londres, madrid, pop-rock