Arrenca l'(a)phònica

El 13è Festival de la Veu de Banyoles engega amb Mayte Martín i Roig!

| 24/06/2016 a les 07:00h

La veu és el centre de culte al voltant del qual es desenvolupa el festival (a)phònica. Del 24 al 26 de juny Banyoles reunirà més d'una vintena de músics com ara Roig!, Maria del Mar Bonet, Lluís Gavaldà i Trau o Mayte Martín. A Enderrock.cat hem destacat sis actuacions imprescindibles de la 13a edició.

Judit Neddermann. Foto: Arxiu de l'artista

Mayte Martín 
Divendres 24 de juny (23 h), Escenari Estrella Damm Club Natació
La barcelonina Mayte Martín és una de les cantaores de flamenc més prestigioses de l’actualitat. Pionera i puntal de l’anomenat flamenc català, barreja boleros amb el cante tradicional i temes propis. El jove guitarrista Pau Figueres, millor disc d’arrel de l’any, és un dels músics que acompanyaran Martín en aquesta nova gira.

Roig!
Divendres 24 de juny (21.30 h), Ateneu Bar
La banda de Manacor de rock i pop psicodèlic Roig! va guanyar el Premi Joventut del concurs de maquetes Sona9 2015. Els mallorquins estrenaran les cançons del seu nou àlbum en el marc del festival (a)phònica de Banyoles, sempre a punt per acollir les propostes emergents.

Maria del Mar Bonet i Borja Penalba
Dissabte 25 de juny (18.15 h), Claustre del Monestir de Sant Esteve
La cantautora mallorquina ha tornat de Cuba fa unes setmanes, on ha enregistrat un nou disc que sortirà a final d'any, coincidint amb el cinquantè aniversari de la seva trajectòria. Bonet és una de les veus cabdals de la cançó del nostre país, i al costat del guitarrista i productor valencià Borja Penalba interpretarà una selecció de la seva extensa discografia i potser en presentarà alguna cançó nova.



Concerts a la barca Tirona

24 i 25 de juny (20.30 h) Queda palès que un dels escenaris més singulars i estimats pel públic és la barca Tirona. Ja no queden entrades per a les dues actuacions que hi tindran lloc en aquesta edició. D'una banda, Sanjosex navegarà al bell mig de l'Estany tot repassant les seves cançons, i de l'altra el duet de Guillem Roma i Judit Neddermann entrellaçarà els seus repertoris particulars.

Lluís Gavaldà i Trau

Diumenge 26 de juny (11 h), Escenari Juanola La Muralla

El guitarrista de Trau Jordi Bastida formava part d'Els Pets a l'última gira del grup en directe. La bona sintonia i la passió pels seixanta han dut la banda santboiana i Lluís Gavaldà a vertebrar un espectacle titulat Jugant amb els clàssics, amb revisitacions de Beatles, Kinks, Beach Boys, The Who, Rolling Stones o Bob Dylan per gaudir-ne en família. 



Però això no és tot! Per a la 13a edició del festival també hi passaran Ramon Mirabet, Santi Careta, Germà Negre, Wom, Micah P. Hinson (entrades exhaurides), Oques Grasses, Quartet Mèlt (entrades exhaurides) i Maria Arnal i Marcel Bagés, entre altres. 
Arxivat a: Enderrock, ramon mirabet, mayte martín, pla de l'estany, 13a edició, festival de la veu, banyoles, aphònica, festivals, trau, lluís gavaldà