Tot clàssica, tot jazz

El número doble d'estiu de 440 dedica les portades a Raquel Andueza i Gabriel Amargant

| 23/06/2016 a les 10:38h

La soprano Raquel Andueza explica que li hauria agradat cantar jazz. El saxofonista Gabriel Amargant escolta i admira els grans compositors de la tradició clàssica. I ocupen les portades dels números 30 i 31 de 440Clàssica&Jazz. Com ja és tradició, obrim les portes de l'estiu amb un número doble dedicat als festivals de música clàssica i de jazz d'arreu dels Països Catalans.


Raquel Andueza
i el seu grup La Galanía seran un dels plats forts del proper Festival de Torroella de Montgrí. Hi presentarà el seu projecte centrat en la bogeria de l'amor en l'època barroca. Ella mateixa explica com és aquest projecte en un número especial dedicat als festivals d'estiu de música clàssica, amb informació detallada sobre el Festival de Torroella de Montgrí, el Festival del Castell de Peralada, la Schubertíada de Vilabertran, el Festival de Música de la Vila de Rialp, el Festival Internacional de Cadaqués, el Festival Pau Casals del Vendrell, el San Miguel Mas i Mas de Barcelona, les Nits de Clàssica de Girona, el Bachcelona i el Festival de Maó.

Per la seva banda, el saxofonista argentoní Gabriel Amargant és l'autor d'un gran disc al cadpavant del seu quintet: And Now for Something Completely Different (Fresh Sound, 2015, Premi Enderrock de la Crítica al Millor Disc de Jazz). Amb una extensa entrevista on explica d'on ve i cap on vol anar s'obre el número 31 de la revista, dedicat íntegrament al jazz, amb reportatges i comentaris sobre el Jazz Festival l'Estartit, el Banc Sabadell Vijazz Penedès, el San Miguel Mas i Mas Festival, el Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona, les Nits d'Estiu a la Pedrera, el Festival Internacional de Jazz de Peníscola, les Nits de Jazz a Platja d'Aro i el Festival de Música a les Vinyes de Subirats.

Vins i música

Pel que fa a una de les seccions més seguides de la revista, la que signa el cuiner de la Fundació Alícia Jaume Biarnés, en aquest número doble presenta un parell d'articles, un sobre un vi que combina especialment bé amb la música clàssica, i un altre que s'adiu d'allò més bé amb el jazz. Les ressenyes de les novetats discogràfiques, la secció de Cinc Cèntims d'Òpera de Marcel Gorgori o un perfil del mestre jazzista i flabiolaire de Granollers Vicens Vacca són altres dels continguts d'aquest número doble de la revista 440Clàssica&Jazz.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, 440clàssica, Gabriel Amargant, Raquel Andueza