La Dharma i Comediants a l'Anòlia

Aquest dissabte 9 de juliol acomiaden la gira dels 40 anys en el marc del European Balloon Festival

| 08/07/2016 a les 15:00h

Comença la 28a edició del festival igualadí, per on desfilaran Manel, Obeses, Albert Pla i Oques Grasses. L'Anòlia arrenca aquest divendres 8 de juliol amb el passi a la fresca de l'òpera La Bohème, mentre que dissabte la Dharma i Comediants acomiadaran la gira dels 40 anys envoltats de globus aerostàtics. 


La unió de la mítica Companyia Elèctrica Dharma i la companyia Comediants va néixer amb el rock laietà dels anys setanta i es va reprendre al Canet Rock 2015. La conjunció entre la música, el foc i l’imaginari popular per fer vibrar els espectadors va fer palès un cop més que el seu repertori està arrelat en l’imaginari col·lectiu dels catalans.

Per tancar la gira conjunta de celebració dels 40 anys, i abans d’anunciar la seva aturada definitiva, aquest dissabte 9 de juliol posaran la banda sonora al European Balloon Festival, que omplirà Igualada de globus aerostàtics. Com a aperitiu de l’Anòlia, Dharma i Comediants repassaran una trajectòria de quatre dècades de grans himnes, il·lustrada amb una cercavila i un emotiu concert sorgits de la tradició mediterrània, que s’acompanyaran de focs artificials i de la complicitat de les entitats i les colles locals de festa i cultura popular. L'espectacle és gratuït i tindrà lloc a les 23 h a l'avinguda de Catalunya d'Igualada.

Més protagonistes de la 28a edició
La gira estiuenca que porta els barcelonins Manel arreu del territori amb les noves cançons del quart disc, Jo competeixo (DiscMedi/Warner), farà parada a l'Anòlia (21 de juliol). L'endemà agafarà el relleu el polifacètic i políticament incorrecte cantautor sabadellenc Albert Pla i el rock d'autor intimista i misteriós que revela El Petit de Cal Eril a La força (BankRobber, 2016).

El directe d'Oques Grasses (23 de juliol) els consolida com una de les bandes a tenir en compte del nou mestissatge. De base reggae i ritmes festius, els osonencs presentaran el seu tercer disc, You Poni (Beverly Hills Records, 2016), un treball carregat d'himnes surrealistes i genuïns. Compartiran escenari amb la nova banda de soul, ritmes jamaicans i pop Animal i les cançons dolces del debut Més enllà de les paraules (Halley Records).

El trio The Pinker Tones clourà la 28a edició (24 de juliol) amb un conte musical i audiovisual inèdit amb els protagonistes del darrer espectacle, Rolf & Flor a Londres (Alba Editorial, 2015)

L'Anòlia a la fàbrica, obert a tothom
La programació gratuïta del festival de la Catalunya Central se celebrarà del 14 al 16 de juliol a l'espai de la Igualadina Cotonera, amb un cartell que combina grups anoiencs com Enric Verdaguer, Quico Tretze i Red Pèrill al costat del rock simfònic dels osonencs Obeses i la cançó urbana d'El Niño de la Hipoteca.
Arxivat a: Enderrock, 28a edició, anoia, companyia elèctrica dharma, comediants, dharma, igualada, anòlia