Música lluny de les multituds

Destaquem 7 festivals amb encant: del Sons Solers al Maldaltura i el Canti la Font

| 14/07/2016 a les 15:00h

Aliens al bullici dels grans festivals, cada any a la geografia catalana es programa una bona llista de cites musicals amb propostes íntimes i concerts a cau d'orella. Sense cues, aglomeracions ni grans noms. Us proposem 7 cites per delectar els amants del format local, la gastronomia, les altures, el crepuscle...
Maldaltura. Foto: Xavier Mercadé

Sons Solers 
15 de juliol (Sant Pere de Ribes)
La finca Mas Solers és un palauet renaixentista del segle XIX que va ser durant molt de temps l'antic Gran Casino de Barcelona. Encara s'hi respira la grandiloqüència i glamur d'aquella època, i en aquest cas, a ritme de Joana Serrat, Núria Graham, Ramon Mirabet, Blaumut i El Petit de Cal Eril. Per a l'edició d'enguany, però, ja no queden entrades. 

Canti la Font 
16 de juliol (Sobremunt)
Aquest petit festival de cultura i gastronomia està fet des del cor del Lluçanès: cada any itinera a una font o indret diferent per descobrir dins la comarca, des d'on apropa tot tipus de creacions musicals i escèniques a un públic ben íntim. Guillem Roma, Inspira i Est Oest seran algunes de les propostes que s'hi podrà escoltar aquest any.

Maldaltura 
15 i 16 de juliol (Lessui)
Emmarcat a 1.417 metres d'altitud, al capdamunt de la Vall d'Àssua, el Maldaltura és un festival per als que no tenen vertigen ni a les noves propostes musicals. Defugint d'una programació comercial, aquest festival d'entrada lliure fa un parell d'anys que construeix un cartell d'artistes independents: L'Hereu Escampa, Vàlius, Bedroom o Ferran Palau són alguns dels convidats.

Vesprades Sota l'Alzina
16 de juliol (Fonollosa)
Enguany fa deu anys que els vespres d'estiu a Fonollosa s'emmarquen en l’entorn natural de l'Alzina centenària del Mas Querol, Arbre Monumental de Catalunya. Desenes d'artistes locals hi han anat passant en caure el sol any rere any, i en aquesta edició es podrà gaudir de Roger Mas, Sanjosex i la Cobla Sant Jordi.

Festival Fresc

Del 23 al 26 de juliol (Cardedeu)
Petites estructures i un públic reduït per crear una atmosfera de proximitat i qualitat. El festival Fresc de Cardedeu se celebra a diversos indrets del municipi, acotant el màxim la distància entre públic i artistes. Els convidats a l'edició d'enguany són Le Petit Ramon, Rusó Sala, Mirna Vilasís, De La Carmela i Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien.

Gastromusical 
Del 20 al 24 de juliol (L'Escala)
El cuiner Jordi Jacas delecta els seus comensals entre les pedres grecoromanes d'un antic molí fariner de 23 segles d'història. Un any més, la música torna a marinar amb la gastronomia. Diversos artistes dels fogons signaran la proposta gastronòmica d'aquesta edició d'aniversari, que es fusionarà amb els talents a l'escenari de Lucrecia, Dunquende o Chicuelo, entre altres.

El Ressupó
Del 7 al 21 de juliol (Celrà)
Els fruits de tardor se saboregen a l'estiu i a l'aire lluire al costat de la Fàbrica de Celrà. Els tastets musicals del Ressupó, que uneix música i gastronomia, varien en funció de l'artista i la seva procedència. Enguany, a la 6a edició del cicle es podrà escoltar Joan Colomo, Xavier Baró i Pantaleó.
Arxivat a: Enderrock, festivals amb encants, festivals