Quatre joies al Castell de Peralada

La cita tanca portes el 16 d'agost

| 30/07/2016 a les 15:00h

El Festival Castell de Peralada es troba immers en la celebració de la trentena edició. Ho fa amb la mateixa fórmula que d'uns anys ençà ha anat estructurant el què, amb permís d'altres esdeveniments, s'ha convertit en el festival musical del nostre país més conegut per la ciutadania.

Xavier Sabata. Foto: Michal Novak


La fórmula del festival ens porta a una combinació de continguts pertanyents a la música clàssica (i una atenció especial envers la producció operística) amb altres de provinents de la música contemporània popular (enguany El Gusto es Nuestro, Seal, Simply Red o Diana Krall, entre altres). Si enguany ja hi han passat artistes com el pianista Lang Lang o els músics que van protagonitar l'espectacular gala del 30è aniversari, a continuació destaquem quatre cites que encara estan per venir.

Combattimento: amor i lluites als madrigals de Monteverdi
1 d'agost (Claustre del Carme)
Claudio Monteverdi és innegablement un dels genis musicals més grans de la història musical d'Occident. El Festival de Peralada ha impulsat una producció de diferents Madrigali del compositor de Cremona de la mà del conjunt Vespres d'Arnadí i la soprano Sara Blach, artista resident del festival. Tot plegat sota la direcció escènica i dramatúrgica de Joan Anton Rechi.

Anita Rachvelishvili

3 d'agost (Església del Carme)

La mezzo soprano georgiana Anita Rachvelishvili, presentada a Peralada el 2011 com a Orfeo en l'Orfeo ed Euridice de Gluck (en versió de Carlus Padrissa), enguany torna al festival empordanès acompanyada del pianista David Aladashvili en un recital d'àries operístiques i cançons que permetrà gaudir d'una veu d'allò més interessant.

Turandot
6 i 8 d'agost (Auditori Parc del Castell)

L'òpera de Giacomo Puccini mai s'havia ofert a Peralada fins aquest any, on es podrà gaudir amb una nova producció, dirigida escènicament per Mario Gas i musicalment per Giampaolo Bisanti, amb un repartiment que deixa sense alè: Iréne Theorin, Maria Kazarava, el tenor Roberto Aronica, a qui s'afegiran altres destacats intèrprets vocals com els de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i del Cor Intermezzo.

Xavier Sabata
7 d'agost (Església del Carme)

El contratenor berguedà Xavier Sabata segueix la seva meteòrica carrera amb la producció d'espectacles que indiquen una voluntat de construir relats culturals que transcendeixin el fet purament musical. A Peralada podrem escoltar el recital Alexandre el Gran, l'home que va conquerir el món, una aproximació musical a una figura històrica que ha estat considerada coma  superhome, militar i fins i tot semidéu.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, alt empordà, castell de peralada, festivals