Trau i Maika Makovski a l'Altaveu

El festival de Sant Boi de Llobregat se celebrarà el 9 i 10 de setembre

| 20/07/2016 a les 12:15h

La 28a edició de l'Altaveu presenta un elenc de músics consolidats, entre els quals Quimi Portet, Maika Makovski Blaumut, i noves veus, com les de Trau, Coet o Marion Harper. Com a novetat, el festival proposa un minicicle de documentals musicals, mentre que l'Altaveu Frontera s'obrirà al vot popular.

Quimi Portet. Foto: Noemí Elias


La plaça de l’Ajuntament, Cal Ninyo i els Jardins de l’Ateneu Santboià esdevrindran un any més les seus del festival Altaveu. Sant Boi de Llobregat acollirà la 28a edició els dies 9 i 10 de setembre, una de les cites de la cançó d'autor i de personalitats destacades del panorama musical. 

Quimi Portet interpretarà les cançons del novè disc, Ós bipolar (Música Global), mentre que Maika Makovski també presentarà les noves cançons que ha teixit amb el Quartet Brossa. L'elegància de Blaumut i el nou pop emergent de Marion Harper compartiran cartell amb tres propostes estatals: Coque Malla, Ismael Serrano i Marlango.



DO Sant Boi
L'Altaveu aposta pels grups de casa, i en aquesta edició portarà el pop psicodèlic de Trau, guanyadors del Premi Sona9 2014, i els rockers Coet, guanyadors del Premi Joventut del Sona9 2015. A més, durant els dies del festival se celebrarà la secció competitiva Altaveu Frontera. Per primera vegada el públic escollirà els quatre grups emergents. 

Noves activitats paral·leles
El festival In-Edit, guanyador d'un premi Altaveu 2015, suma sinergies amb l'Altaveu, i enguany se celebrarà un minicicle de documentals musicals amb dues projeccions: Lambert and Stamp, de James D. Cooper, i Salad Days: A Decade of Punk in Washington, DC (1980-90), de Scott Crawford.

Més enllà dels films, també tindran lloc dues xerrades al voltant de la música i la literatura: Do you remember rock’n’roll extrarradio?: rocanrol, narrativa, baixa cultura i classe obrera, protagonitzada pels escriptors Carlos Zanón i Kiko Amat, i Quatre visions femenines de la literatura i el rock’n’roll, a càrrec de Sonia Barba, Alicia Rodríguez, Núria Torreblanca i Reyes Torío.


Arxivat a: Enderrock, maika makovski, quimi portet, sant boi de llobregat, altaveu, festival