La rumba del ballautor Manel Joseph

"Ens venen que som la llum de la creació i en realitat som, com espècie, tot el contrari"

| 12/09/2016 a les 07:00h

L'impulsor de l'Orquestra Plateria, Dos + Un i Mirasol-Colores, entre altres, presentarà el seu segon disc en solitari el proper 16 de setembre. L'autor gracienc ha escollit el Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona per oferir un concert de presentació acompanyat pels seus companys de viatge. 
Manel Joseph Arxiu

Manel Joseph
va ser un dels promotors de la rumba catalana, la música llatina i els ritmes afroamericans de casa nostra. Fa uns anys va publicar Rimas Baratas (Az Records, 2012), la primera fita en solitari, i va assegurar que no enregistraria més discos. Tot i així, mitjançant dos temes d'amor que tenia preparats per a la seva dona, va decidir tornar a l'estudi, un treball que va començar el 2013 i ha anat completant amb comptagotes. 

Que en som d'animals (Satélite K, 2016) és un disc d'estils molt variats, segons les influències que ha anat rebent durant els prop de 50 anys que fa que volta pels escenaris. El 'ballautor' assegura: "El primer disc era més combatiu, però com que ja vaig dir tot el que havia de dir, aquest és més suau, més personal". 

Pel que fa a la temàtica dels temes,  Joseph utilitza més el català, tant pels d'amor com per les cançons de protesta. La lletra de "Tot (Pamflet (2011))" és d'un pamflet de les manifestacions de fa cinc anys. "Als dos discos hi ha algun tema que intenta equilibrar una mica la balança d'aquesta opinió que rebem a la televisió. M'agrada fer una mica de contrapès i fer veure que ens venen que nosaltres som la llum de la creació i en realitat som, com espècie, tot el contrari. Engegues la tele i sembla un món paral·lel, no té res a veure amb el món real", critica el cantautor.

El 16 de setembre presentarà el nou treball al Centre Artesà Tradicionàrius del barri de Gràcia de Barcelona, acompanyat dels seus fidels amics Gran Caiman. No hi faltaran els músics Xavier Batllés i Narcís Vidal , productors del disc. Fins ara ha anat realitzant concerts, i fa poc al Masnou va fer una presentació amistosa del nou treball, però la cita al CAT serà especial: "Tocaré amb el grup que m'acompanya ara, amb moltes col·laboracions. És una oportunitat única, ja que el nou disc és de caràcter hindú, costa dur-lo a terme per culpa de la falta d'instrumentació, i en directe quedaria una mica deslluït". 

Aquí podreu obtenir-ne més informació i comprar les entrades.
Arxivat a: Enderrock, entrevista, rumba