Neix un nou festival dedicat a la guitarra clàssica

Barcelona reviurà el so del guitarrista Ferran Sor a la primera edició del nou festival

| 03/09/2016 a les 06:59h

Ferran Sor va ser un compositor i guitarrista de fama internacional de principi del segle XIX. El Festival Internacional de Guitarra, que porta el seu nom, realitzarà la primera edició del 5 al 10 de setembre. El Jove Teatre Regina s'omplirà de guitarristes que participaran a les classes, concerts i conferències.

Ricardo Gallén. Foto: Arxiu del festival

El guitarrista i compositor barceloní Ferran Sor va elevar el prestigi de l'instrument clàssic de sis cordes realitzant arranjaments i composicions on feia de solista. Els seus estudis també s'han mantingut vigents al pas dels anys. Exiliat a París, va morir el 1839 en la pobresa, però amb la persistent convicció dels seus mètodes. 

Organitzada per l'Escola de Música Joan Llongueres, la primera edició del Festival Internacional de Guitarra Ferran Sor se celebrarà la setmana del 5 al 10 de setembre al Jove Teatre Regina del barri de Gràcia de Barcelona. Diversos artistes internacionals participaran a la trobada realitzant classes, exhibicions i conferències, com Pavel Steidl, Zoran Dukić, Àlex Garrobé, Aniello Desiderio i Ricardo Gallén

Els cinc artistes anteriors s'encarregaran d'iniciar el cicle amb un concert inaugural el dilluns 5. A partir de l'endemà començaran les classes magistrals i les exhibicions dels diversos virtuosos de l'instrument. Dimarts també hi haurà una conferència a càrrec de l'investigador Santiago Canals sobre les guitarres d'Antonio de Torres. A més, cada vespre hi haurà concerts dels guitarristes esmentats. 

Aquesta primera edició també oferirà un concert a càrrec d'estudiants participants l'últim dia del festival, i a més poden participar al concurs del millor intèrpret que ha passat pel festival, i optar així a un premi que consistirà en la realització d'un concert a Barcelona i la gravació en àudio i vídeo d'una cançó. 

L'Escola Joan Llongueres també dóna l'oportunitat d'assistir-hi a qui vulgui participar com a observador. Al seu web hi trobareu més informació. 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, barcelona, música clàssica, guitarra