Últims dies per presentar-se al Terra i Cultura

La convocatòria tanca l'11 de setembre

| 03/09/2016 a les 15:00h

El Premi Miquel Martí i Pol que impulsa el Celler Vall Llach ja fa 9 anys que promou la poesia i la música catalana i cerca el millor poema musicat. Ho fa a través del Certamen Terra i Cultura, que va obrir convocatòria fa uns mesos. Les propostes s'hi poden presentar fins a l'11 de setembre.


Terra i Cultura Foto: Xavier Mercadé

La musicació que Bertomeu va fer l'any passat del poema "Els amants" de Vicent Andrés Estellés, guanyadora de la VIII edició del concurs, aviat trobarà una successora. Els artistes que s'hi presentin podran donar nova vida a les paraules de qualsevol poeta clàssic o contemporani que hagi escrit en llengua catalana. També s'acceptarà poemes traduïts al català d'una altra llengua, sempre que els seus traductors hagin publicat anteriorment obra poètica pròpia. 
 
Senzillesa, intensitat i afany de simbolitzar un poble o territori són atributs que tradicionalment el jurat ha valorat com a positius. Hi ha tres vies de participació: s'hi podrà presentar obres discogràfiques publicades, obres publicades en un portal d'internet i obres que s'enviïn directament al certamen. Totes les composicions han de ser originals i inèdites i han d'haver estat publicades entre l'11 de setembre de 2015 i l'11 de setembre de 2016.

Formaran el jurat diverses personalitats rellevants del món de la música i la poesia. L'anunci del seu veredicte es farà en un acte públic que se celebrarà a Barcelona el 15 de novembre de 2016, dia en què es coneixerà el proper guanyador del Premi Miquel Martí i Pol. Podeu llegir les bases completes de la convocatòria al següent enllaç.

El primer premi està dotat novament de 5.000 €, i ja han guanyat el concurs amb anterioritat artistes com Judit Neddermann i Ignasi CussóTomàs de los SantosToni Xuclà i Gemma HumetRoger Mas i Sílvia Pérez Cruz.
Arxivat a: Enderrock, poesia, poesia musicada, miquel martí i pol, certamen, terra i cultura, lluís llach, celler