La companyia La Generació Feliç estrena el segon espectacle que realitza el proper 14 de setembre. L'any passat va rebre el Premi Puig-Porret, dotat amb 10.000 euros i la representació de l'espectacle al Mercat de la Música Viva de Vic.
Festa de balls per salvar el món barreja coreografies, balls, teatre, música en directe i imatges de fons; tot un repte per al director, Miguel Ángel Blanca (membre de
Manos de Topo).
Els dos protagonistes (Jordi Vilches i María García Vera) viuen en una generació que es diu que és la més transcendental de la història de la humanitat, però això ho asseguren totes les generacions. La caiguda del Mur de Berlín, Txernòbil, l'atemptat de les Torres Bessones, el nazisme o el tsunami de Malàisia, són alguns dels episodis catastròfics que repassaran cronològicament amb la música, balls i coreografies d'aquells anys. Sonaran cançons de reggaeton, pop, rock o conga, i és una obra trilingüe: català, castellà i la música com a llenguatge universal.
Com es poden fusionar els conceptes anteriors creant una narració amb sentit? El director i autor del text ho té molt clar: "Una de les influències més clares de la creació és el VHS de la televisió. A casa ho enregistràvem tot, i quan vaig recuperar la cinta vaig veure que podia fer un remix interessant dels diversos episodis històrics remarcables que hem viscut durant els últims anys. No arriba a ser una crítica social, més aviat pretenem conscienciar la gent de com païm els esdeveniments històrics".
L'obra necessita molta interacció amb el públic per assegurar el desenvolupament de l'argument. En aquest sentit, la companyia està buscant escenaris sense butaques per assegurar que el públic balli des del primer moment. "Com als concerts, l'espectacle no serà mai igual. Cada representació dependrà del públic i del seu estat", diu el coreògraf Jordi Vilches.
Joan Colomo,
Sara Fontán i
Edu Pou no és el primer cop que treballen amb la companyia musicant un espectacle. Aquest cop versionen les cançons que més han marcat les generacions passades i que han sonat durant els diversos episodis històrics que remarca l'espectacle. La barreja de la música electrònica amb la veu inconfusible del cantautor celoní dóna un aire pop psicodèlic que casa a la perfecció amb la veu dels protagonistes: "Intentem que amb petits fragments de cançons la gent s'animi a ballar, cosa que
Joan Colomo aconsegueix amb els seus directes", afegeix Miguel Ángel Blanca.
L'estrena oficial es realitzarà al MMVV el 14 de setembre a les 20 h i serà d'entrada lliure. De l'11 al 13 d'octubre oferiran espectacles a l'Antic Teatre de Barcelona, i ja s'estan tancant més actuacions.
Aquí podreu trobar més informació de l'estrena.