Arrenca el cicle de cançó d'autor de Figueres

La primera edició del cicle portarà Feliu Ventura, Xavi Sarrià, Cris Juanico, Javier Muguruza, Judit Neddermann i Bikimel

| 18/09/2016 a les 07:00h

Amb la finalitat d'apropar al públic propostes de petit format, l'Auditori dels Caputxins acollirà la primera edició del cicle de cançó d'autor de Figueres, amb tres jornades de concerts.
Xavi Sarrià i Feliu Ventura. Foto: Xavier Mercadé

La mostra va ser ideada amb la finalitat de crear un espai anual per a la cançó d'autor a la ciutat de Figueres. La programació la formaran cada any propostes procedents de Catalunya, d'altres territoris de parla catalana, i també de la resta de l'Estat espanyol. 

L'espai escollit per fer els concerts és l'Auditori dels Caputxins. Allà, Feliu Ventura i Xavi Sarrià oferiran l'actuació d'obertura el 15 d'octubre, un espectacle íntim i emotiu que anirà més enllà d’un simple concert. A partir de fragments de les seves novel·les, els dos amics s’endinsaran en les vivències compartides per parlar-nos de memòria i compromís, records i experiències, ferides i esperances. Els dos músics valencians faran una passejada emocionant al passat col·lectiu que neix de les cançons que apareixen als seus llibres, d'autors com Ovidi Montllor, Daniel Viglietti, Extremoduro, Lluís Llach o Víctor Jara, i també d'altres que han fet al llarg de la seva trajectòria musical.

El 26 de novembre Bikimel farà parada a Figueres en el marc de la seva gira No ben bé, un concert que se celebrarà el mateix dia que el de Javier Muguruza. El músic presentarà el catorzè disc de la seva trajectòria, aquesta vegada amb cançons pròpies dins el jazz. D'altra banda, el 17 de desembre tindrà lloc la tercera cita musical d'aquest cicle, amb el doble concert de Cris Juanico i Judit Neddermann. La maduresa musical del cantautor menorquí compartirà nit amb la proposta íntima i personal de la jova compositora.

Aquest esdeveniment ha estat ideat i creat pel cantant i activista cultural Joanjo Bosk, que també n'és el director amb el suport de l’Ajuntament de Figueres. El cicle se centra en propostes de petit format que s’adapten a la perfecció a l’espai de l’Auditori dels Caputxins. Amb aquest nou projecte es vol realçar les propostes de diferents cantautors i cantautores que amb la seva música i el seu discurs aporten consciència, valors i esperança al conjunt de la societat. A més, d'aquesta manera la ciutat de Figueres disposarà d’una cita musical allunyada d’altres ofertes més majoritàries o comercials.
Arxivat a: Enderrock, feliu ventura, Judit Neddermann, obrint pas, Javier Muguruza, Cris Juanico, ovidi, xavi sarria, bikimel