Les classes de kung-fú d'Astrio

Ja pots escoltar la cançó "Made in China" del seu proper disc, homònim

| 23/09/2016 a les 15:00h

El dissabte 1 d'octubre els barcelonins Astrio presentaran el seu cinquè disc a la sala [2] de l'Apolo. Fidels a la seva sonoritat electrònica i amb aires psicodèlics, Made in China (Chesapik, 2016) és un disc inspirat en el gegant asiàtic. A Enderrock.cat ja pots escoltar la cançó que dóna nom a l'àlbum.


Astrio Foto: Noemí Elias

L'èxit de l'anterior treball, Don't Leave the Planet (Chesapik, 2012), va consolidar la formació. Quatre anys després Astrio presenta un nou disc "més fosc i amb un registre sonor més proper al rock psicodèlic: amb sintetitzadors, tocs electrònics i clares influències de The Doors i d'altres grups de música electrònica", explica el teclista de la banda, Arecio Smith.

El grup continua la seva evolució. "Crec que és el millor disc que hem fet, és molt eclèctic i cada cançó té una identitat pròpia que m'agrada molt", exposa Smith. En el cas de "Made in China" la van escriure després de fer unes classes de kung-fú: "Hi ha cançons que tenen un aire oriental. Vam anar a la Xina dues vegades per inspirar-nos en el viatge i en les classes que vam fer allà", i afegeix, "és una cançó molt ballable, té una línia de sintetitzador molt marcada". 


Les cançons funcionen independentment, però algunes estan connectes per la temàtica xinesa. A través de la música instrumental, Astrio ha creat "una banda sonora amb peces molt paisatgístiques d'una pel·lícula no filmada", explica Smith, que al costat de Santi Serratosa i Santi Careta forma el trio de músics. En aquest cinquè àlbum fins i tot s'han aventurat a cantar en un tema, "Gym Jam". 
Arxivat a: Enderrock, chesapik, astrio, arecio smith, made in china